Tarih: 05.03.2016 14:27

EDİRNE İL JANDARMA ALAY KOMUTANLIĞI 7/24 GÖREV BAŞINDA

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE İL JANDARMA ALAY KOMUTANLIĞI 7/24 GÖREV BAŞINDA

Edirne İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince aralıksız sürdürülen operasyonlarda bir hafta içinde kaçak yollardan yurt içine sokulmaya çalışılan çok miktarda uyuşturucu madde, kırmızı et ve kaçak sigara ele geçirildi. Öte yandan yurtdışına yasal olmayan yollardan çıkartılmaya çalışılan çanlı midye ve mülteci yakaladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda koruma ve kollama amaçlı çalışmaların 7/24 Aralıksız devam ettiği bildirildi.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, Keşan C.Başsavcılığının talimatları doğrultusunda yürütülen soruşturma kapsamında;  02 Mart 2016 Çarşamba günü Saat 07.00 sıralarında uyuşturucu imal ve ticareti suçunu örgütlü olarak işleyen şahıslara yönelik İstanbul ve Edirne illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon kapsamında, E.B., N.A., S.D., K.B., M.G. İ.Ş., G.Ş. ve C.B. isimli şahıslar yakalanmıştır. Şahıslara ait ev ve üstlerinde yapılan aramalarda 95.81 gram eroin, 6 adet Ecstasy hap ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş ve şüpheliler adli mercilere çıkarılmak üzere gözaltına aldı.

Aynı gün saat 23.00 sıralarında, alınana duyum üzerine Keşan-Malkara karayolunun 5. kilometresinde icra edilen yol kontrol ve emniyet devriyesi esnasında İ.E. isimli şahıs yönetimindeki araçta yapılan aramada, gümrük işlemlerine tabi tutulmaksızın yasadışı yollarla, Yunanistan’dan getirildiği tespit edilen, paketlenmiş vaziyette 630 kg kırmızı et ile 7.600 paket sigara filtresi ele geçirildi.

Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adlî tahkikata başlandı ve yasadışı yollardan ülkeye sokulan malzemelere el koyularak, araç sürücüsü adlî mercilere çıkarılmak üzere gözaltına alındı.

Ayrıca; Enez ilçesi Yenice köyü mülkî sınırları içerisinde, 03 Mart 2016 günü saat 01.00 sıralarında, alınan duyum üzerine, sürücülüğünü şüpheli C.Y. isimli şahsın yaptığı isimli 22 FA… Plakalı kamyonette yapılan kontrolde yasadışı yollarla yurt dışına çıkarılmaya çalışılan ve sevk irsaliyesi bulunmayan piyasa değeri yaklaşık 45.000 TL olan 1.500 kg canlı midye ele geçirildi.

Şüpheli alınan ifadesini müteakip serbest bırakılırken, yakalanan midyeler Enez Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile koordineli olarak denize bırakıldı.

Aynı gün saat 17.30 sıralarında ise Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbarî çalışmalar neticesinde; yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine çıkarılmaya çalışılan, Meriç ilçesi Nasuhbey köyü mülkî sınırları içerisinde bulunan arazi kesiminde 31 Suriye uyruklu şahıs ile bu şahıslara organizatörlük yaptığı tespit edilen E.B. ve U.G. isimli şahıslar 2 adet şişme bot ile beraber yakalandılar.

Yabancı uyruklu şahıslar tamamlanan işlemlerini müteakip İl Göç İdaresi Müdürlüğü teslim edilirken, organizatörlük yaptığı tespit edilen şüpheliler adli makamlara çıkarılmak üzere gözaltına alındı.

İl Jandarma Alay Komutanlığından yapılan açıklamada; “12 Ekim 2015 tarihinden itibaren yürütülen söz konusu soruşturma kapsamında her iki ilde yapılan 12 ayrı operasyonda toplam 10 kg eroin, 500 gram toz esrar ve 2 kg Metamfetamin maddesi ele geçirilmiş ve 10 şüpheli şahıs tutuklanmıştır.” Denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —