Tarih: 05.01.2016 17:45

EDİRNE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI YABAN ÖRDEĞİ KATLİAMINA MÜDAHALE ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI YABAN ÖRDEĞİ KATLİAMINA MÜDAHALE ETTİ

Yılın ilk günlerinde, Türkiye ve Avrupa’nın en önemli av yaban hayatı doğal alanlarından biri olan GALA Gölü ve çevresinde günlük koruma ve kontrol devriyesi yapan Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan kontrollerde, yaban ördeği katliamı yapan bir gurup sahte avcı yakalandı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada; “03 Ocak 2016 günü saat 22.00 sıralarında Edirne İl Jandarma Komutanlığınca alınan duyum üzerine, İpsala ilçesi Yenikarpuzlu beledîsinde icra edilen devriye faaliyeti esnasında, T.A. isimli şahsa ait çeltik binasında yapılan aramada, şüpheliler T.A, İ.M, A.Ş, N.D, C.C, E.T, C.Ö. ve B.Ş. tarafından avlanma limitleri üzerinde avlandığı tespit edilen (206) adet yaban ördeği ile (4) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.” Dendi.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin; Av yaban hayatı kurallarını canice çiğneyen ve 206 adet yaban ördeği vuran şüpheliler hakkında 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa Muhalefet suçundan işlem yaptıkları öğrenildi.

Katledilen 206 adet yaban ördeği Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildiği ve ruhsatsız olduğu anlaşılan 4 adet av tüfeğine de Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince el konulduğu öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —