Tarih: 23.06.2020 17:18

EDİRNE İL ÖZEL İDARESİNDEN AKP İL ESKİ BAŞKANINA İHALE KIYAĞI MI !?

Facebook Twitter Linked-in

 
EDİRNE İL ÖZEL İDARESİNDEN AKP İL ESKİ BAŞKANINA İHALE KIYAĞI MI !?
Hamza Yasa: Özel Haber
AK Parti Edirne Eski İl Başkanı N. İ.’nın şirketleri’nin Edirne İl özel İdaresinin açtığı ihaleleri rakipsiz kazandığı iddiası Edirne kamuoyunda  en çok konuşulan konuların başında geliyor.

Edirne Olay Gazetemizin İnternet sitesinde yayınladığımız 14 Mayıs 2020 tarih ve ‘KİMİN BU BİNA? BURAYA NE YAPILIYOR?’ başlıklı haberimiz için yaptığımız araştırmada, söz konusu binanın ‘EDİRNE ŞÜKRÜPAŞA SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ 9 HEKİMLİ SAĞLIK MERKEZİ YAPIM İŞİ’ olduğunu öğrendik.

Edirne İl Özel İdaresi Plan ve Projeler Müdürlüğünce 2019/584471 ihale numarasıyla ‘Yapım işi’ olarak ihaleye çıkan‘Edirne Şükrüpaşa Sağlıklı Hayat Merkezi 9 Hekimli Sağlık Merkezi Yapım İşi’ inşaatının ihalesi yaklaşık % 27 kırımla 6 milyon 200 bin TL karşılığında  AK Parti Edirne Eski İl Başkanı N. İ.’nın şirketi A.Z TAAHÜT İNŞAAT TİCARET VE SANAYİ A.Ş  kalmış. İhale kayıtlarından anlaşıldığı üzere ihaleye en iyi teklifi veren ikinci şirket olan ‘BAZYOL İNŞAAT SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.’ de AKP Edirne Eski İl Başkanı N. İ.’ya ait.

Kanunen inşaatın önüne konulması  gereken ‘İnşatın Tanıtım Tabelası’ yazımıza rağmen yerine koyulmayınca, Edirne komuoyundan akıllara gelen ilk soru saklanmaya çalışılan gerceğin, ihaleyi alan firmanın bir imtiyazı mı var? Oldu.

Öte yandan BAZYOL İNŞAAT SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.nin yine Edirne İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğünce 2020/102578 sayı ve 20.03.2020 tarihinde açtığı  ‘ENEZ ATATÜRK ORTAOKULU YAPIM İŞİ’ ihalesini de yaklaşık %28 kırımla kazandığını öğrendik.

2018 yılının sonlarında yılan hikayesine dönen ENEZ DEVLET HASTAHANESİ İNŞAATI’NIN 2’İNCİ ETAP yapım işinide BAZYOL İNŞAAT SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ geriye kalan %10 bölümünü için neredeyse ihalenin tamamı kadar bir bedelle almıştı.

Bütün bunlar ve dahası bir araya gelince kamuoyunda merakla konuşulan “Edirne İl Özel İdaresinden Akp İl Eski Başkanı N. İ.’ya İhale Kıyağı Mı !?”yapılıyor sorusu cevap bekliyor!
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —