Tarih: 06.05.2020 01:30

EDİRNE KORONOVİRÜSLE MÜCADELEDE DE ÇOK BAŞARILI İLLER ARASINDA  

Facebook Twitter Linked-in

 
EDİRNE KORONOVİRÜSLE MÜCADELEDE DE ÇOK BAŞARILI İLLER ARASINDA
 
Vali Canalp; “yeni Koronavirüsü vakası görülmeyen illere Edirne de eklendi.”
 
Edirne Valisi Ekrem Canalp bu yıl COVİD-19 Salgını nedeniyle sembolik olarak kutlanan KAKAVA-HIDIRELLEZ şenliklerinde yaptığı açıklamada,“Son günlerde Koronavirüsü vakası görülmeyen illere Edirne de eklendi. İki gündür Edirne’mizde Koronavirüsü vakasına rastlanmadığı gibi bir haftada içinde sadece dört hasta tespiti yaptık.”dedi.
 
Koronavirüs ile mücadelenin hem Türkiye hem de Edirne’de iyi gittiğini,Edirne’de günden güne rakamların düzeldiğini ve Koronovirüs ile mücadelede de  çok güzel noktalara gelindiğini söyleyen Edirne Valisi Ekrem Canalp,“Memnuniyetle söyleyebilirim ki Edirne'de günden güne rakamlarımız çok düzeldi, çok güzel noktalara geldik. Kentimizde iki gündür corona virüsü vakasına rastlanmadı,bir haftada da dört kişide hastalık tespit ettik.Bir süreden beri yeni corona virüsü vakası görülmeyen Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tunceli, Giresun, Artvin ve Sivas illerine Edirne de eklendi.”dedi.
 
Vali Canalp,”Son bir haftada sadece dört vakamız var.Hastanelerde yatan hasta sayımız son derece azaldı. Örnek olarak son bir hafta içindeki vaka ortalamamız bir kişinin altında. Son iki günden beri de hiç vakamız yok.İnşallah millet olarak bu şekilde çaba göstermeye devam edeceğiz ve Koronavirüsü bu şekilde yaptığımız etkin mücadeleyle yeneceğiz.”dedi.
 
 Vaka sayısının hızla düştüğü Edirne'de Koronavirüs salgının başlamasından bu yana  toplam 270 vaka görüldüğü ve 17 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —