Tarih: 02.05.2016 16:33

EDİRNE KULİSİ: YEMİŞKAPANI HANI MI? AKP’YE VE STK’LARA KAPAN MI?

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE KULİSİ: YEMİŞKAPANI HANI MI? AKP’YE VE STK’LARA KAPAN MI?

Şu anda Edirne Kamuoyu, STK (Sivil Toplum Kuruluşu)’ların U dönüşünü konuşuyor.Siz seversiniz sevmez ama Av. Sinan Tekin Saadet Partisi adına gayet akıllı ve yerinde beyanatlarla Edirne’de kamuoyu oluşturuyor. Adeta tek başına “Yerel Muhalefet” görevini yerine getiriyor.Yerelde İktidar Başkan Gürkan, iktidardaki 2 yılını değerlendiriyor, Tekin cevap veriyor, eksiklerini, laftan başka icraat yapmadığını dillendiriyor.Ak Parti İl Başkanlığı’ndan ise ses çıkmıyor.

Başkan Gürkan, Belediyelerin asli görevi olan altyapı çalışmaları için bile referandum yapıyor, her yer kazılıp halk çile çekmeye, şikâyetler artmaya başladığında vereceği; “siz istediniz, ben de yapıyorum!”yanıtını hazırlıyor, Tekin cevap veriyor ama AKP’den yine ses yok.

Bence AKP Edirne’de iktidar olmayı istemiyor. Suskunlukları onu gösteriyor. Oysa birazcık kulak kabartsalar,kabuklarından çıkıp halkla iç içe olabilseler, ne dertler, ne şikayetler dinleyip Başkan Gürkan’ı yıpratabilecekler ama nerde o kapasite?!

Sinan Tekin’in son başarılı manevrası, ‘Yemiş Kapanı Hanı’ meselesi.

Tekin ve beraberinde partili arkadaşları, siyasi partileri, STK’ları ziyaret edip dosyasını sunuyor, destek sözü alınca da Selimiye Meydanı’nda beyanat veriyor ve gündemi belirliyor.

AK Parti İl Başkanlığını bile peşine taktığına göre gayet de başarılı oluyor.

Bravo demekten kendimi alamıyorum.

Oysa AKP İl Başkanı Akmeşe, konuya gönülden katılsa bile bence siyaseten Saadet Partisi’nin peşine takılmış görüntüsü vermemeliydi.

Edirne Ticaret Borsası, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği’nin hal-i pür melâli ise daha acı!

Önce; “Yemiş kapanı Hanı aslına uygun olarak restore edilsin” görüşüne katıl, Belediye Başkanı baskı yapınca U dönüşü yap!

Yakışmadı!

ETSO Meclis Başkanı Eren ve ETB Meclis başkanı Canım karede.

Emin İnağ’a e-maille sorulmuş, olumlu yanıt alınmış…

Sonra Başkanlar, Recep Gürkan’ın sağında ve solunda; “Başkan ne derse o olur!” görüntüsü!

İnsanın bir duruşu olmalı değil mi?

Hele, hele o insan bir STK Başkanı ise.

Ama nerede?

Edirne, işte bundan kaybediyor, kanaatindeyim.

Bir şey ya doğrudur, ya yanlış.

Doğru ise arkasında dur, yanlışsa baştan reddet!

Başkalarının empoze etmesi ile fikrinden çark etme!

Lafa gelince; “fikri hür, vicdanı hür…” diye nutuk at!

Olmuyor vesselâm, dostlar, olmuyor!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —