14155,46%0,76
42,69% 0,23
50,15% 0,06
5897,70% 0,71
9533,17% 2,62
EDİRNE MİLLETVEKİLİ RECEP GÜRKAN, LOZAN ANTLAŞMASININ ve TÜRK BASININDAN SANSÜRÜN
KALDIRILMASININ YILDÖNÜMLERİ DOLAYISIYLA AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN; öncelikle Basın Bayramını kutladı ve Türk basınından sansürün kaldırılmasının yıldönümünde bugüne kadar vefat etmiş ve de görevleri başında uğradıkları hain saldırılar sonucu hayatını kaybetmiş olan değerli meslek mensuplarına Allah’tan rahmet diledi. Ayrıca toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan, tarafsız bir anlayışla görevlerini yerine getirecek özgür basına bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu ifade etti.
Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyetinin uluslar arası alanda hukuksal ve siyasal kuruluş belgesidir diyen Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN, bu antlaşmayla özgür ve bağımsız bir devlet olarak Dünya’daki yerimizi aldık dedi.
Türkiye Cumhuriyetinin, Lozan antlaşmasıyla sınırları saptanmış, ekonomik ve siyasal bağımsızlığı, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğü, uluslararası düzeydeki eşitliği ve egemenliği, hukuksal ve siyasal yönden dünya tarafından tanınmıştır.
Lozan Antlaşmasıyla; bağımsız bir devletin kabul edemeyeceği ayrıcalıklara son verilmiş, Sevr Antlaşması bir daha gündeme gelmemek üzere yok edilmiş, Türk Ulusu çağdaş bir Devlet'e sahip olmanın, başı dik, onurlu bir yaşam sürmenin gururunu yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir.
Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere kararlarıyla Lozan görüşmelerine yön veren Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerini, Lozan görüşmelerini yürüten seçkin devlet adamı İsmet İnönü ile çalışma arkadaşlarını saygı, minnet ve şükranla anarken, Lozan Antlaşması’nın yıldönümü Türk Ulusuna kutlu olsun diyen Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN açıklamalarını şöyle bitirdi. “Lozan Antlaşmasını delmeye, yok saymaya hiç kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecektir.”