Tarih: 21.09.2016 19:05

EDİRNE’NİN KANAAT ÖNDERLERİNDEN ŞERVANLI VEFAT ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE’NİN KANAAT ÖNDERLERİNDEN ŞERVANLI VEFAT ETTİ

Edirne Birlik Vakfı kurucularından ve uzun yıllar başkanlığını yapan Halil Şervanlı 67 yaşında vefat etti. Yaklaşık 4 yıldır rahatsızlığı nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan Halil Şervanlı’nın Cenaze törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, eski Milli Türk talebe Birliği Genel Başkanı ve 2 dönem AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karel, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Edirne milletvekili Rafet Sezen, Edirne Valisi Günay Özdemir, eski Edirne valisi Mustafa Büyük, Şervanlı'nın ailesi, yakınları, çok sayıda seveni ve çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Cuma sohbetleriyle sevenlerini Edirne ve ülkemizin önemli isimleriyle buluşturan Halil Şervanlı için dün Eski Cami'de (Ulu Camii) ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Birlik Vakfı Edirne Şube Başkanı Şervanlı'nın cenaze töreninde bir konuşma yapan TBMM Başkanı İsmail Kahrama; “Kendisini tanımaktan çok büyük gurur ve onur duyuyorum. Eşsiz bir kişilikti. Üzüntümüz elbette ki var. Ama bu dünya fani. Ahrette hepimiz sevdiklerimizle buluşacağız. Allah geride kalanlara sabır versin. Şehitlerimiz var, acılarımız var. Onlara da rahmet diliyorum” dedi.

 Cenaze Namazın ardından Meclis Başkanı Kahraman ve Bakan Müezzinoğlu Şervanlı'nın defnedildiği Buçuktepe Mezarlığı'na da gittiler. Meclis Başkanı Kahraman ve Bakan Müezzinoğlu Şevanlının cenaze töreni için geldikleri Edirne de Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ettiler.Bakan Müezzinoğlu daha sonra Trakya Ünversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlunu makamında ziyaret etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile makamında uzun süre sohbet eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Binası’na hayran kaldığını ifade eden Kahraman’a binanın tarihçesi hakkında detaylı bilgiler aktardı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TBBM Başkanı İsmail Kahraman’a belediye binası içinde yer alan Atatürk Odası’nı da gezdirerek, Atatürk’ün Edirne’de bulunduğu yıllar ve kullandığı orijinal eşyalar hakkında bilgi verdi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Edirne’nin çok özel bir kent olduğunu ifade ederek, Başkan Gürkan ve Edirnelilerin tarih dolu bir kentte yaşadıkları için çok şanslı olduklarını ifade etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ziyaretin anısına özel bir çini tabak hediye etti. Başkan Gürkan’da, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile Bakan Mehmet Müezzinoğlu’na Edirne Belediyesi Yayınlarından olan Edirneli yazar Ayhan Tunca’nın  ‘Ve Edirne’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk Geçti’ adlı kitabı ile Edirne’nin simgelerinden olan Edirnekari tablo takdim etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —