Tarih: 13.06.2016 14:58

EDİRNE ŞEHİDİNİ GÖZ YAŞALARIYLA UĞURLADI

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE ŞEHİDİNİ GÖZ YAŞALARIYLA UĞURLADI

Mardin’in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğüne, teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Polis Memuru Nefize Özsoy gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Mimar Sinan’ın  ‘Ustalık Eserim’ dediği Selimiye Camisinden ilk defa bir kadın şehit için cenaze töreni düzenlendi. Şehidimizin cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberindeki CHP li milletvekilleriyle, MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener ve CHP’li Muharrem İnci de katıldı.

Şehit Polis Memuru Nefize Özsoy’un cenaze töreni için on binlerce Edirneli Selimiye Cami’ne akın etti. Vatandaşlar Cuma namazı vakti öncesi Cami’nin iç avlusu tamamen doldurdular. Cenazeye katılmak için Selimiye ye akın eden vatandaşlar camiye kalabalıktan giremeyince çevresinde cenazeye katılmak üzere toplandılar.

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından namaz öncesi yaptığı dua’da Müftü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının aziz ruhlarına deyince dua alkışlarla kesildi. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan şehit polis memuru Nefize Özsoy’un meslektaşı ve eşi Cumhur Özsoy, annesi Hafize Çetin, son kez tabutu başına gelerek gözyaşları içerisinde şehidi uğurladı. Şehit polis Nefize Özsoy’un naaşı Edirne Yenişehir Mezarlığına defnedildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —