Tarih: 24.10.2014 17:50

EDİRNE ‘SYDV'DAN “KADIN HERYERDE KADINDIR” PROJESİ

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE ‘SYDV'DAN “KADIN HERYERDE KADINDIR” PROJESİ

Bulgaristan Türkiye İPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı 3.teklif çağrısı kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan “Kadın Her Yerde Kadındır” projesi hayata geçti. Avrupa Birliği finansman desteği almaya hak kazanan ve uygulama süreci 12 Mayıs 2014 te başlayan projede ana ortak Bulgaristan Lyubimets Belediyesine bağlı faaliyetlerde bulunan Bratolyubie Toplum Merkezi olarak belirlendi. Projenin tanıtım toplantısı Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in katılımı ile  Hilly Otelde düzenlenen programla yapıldı.

Programa Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vali Yardımcısı Salih Altınok,  daire müdürleri ve projenin ana ortakları Bulgaristan Lybumets Belediyesi yetkilileri ile proje fayda sahibi 50 roman kadın katıldı.

Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  Müdürü Hicran Balı’nın proje hakkında verdiği bilgiler sonrasında eğitimlere katılan Çağla Kalanbak proje fayda sahibi olmaktan duyduğu memnuniyeti, kendilerine verilen eğitimlerin yararlarını ifade ederek Vakıf yetkililerine ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e e teşekkür etti. Proje ana ortak sorumlusu Evgeniya Stoyanova ise projenin başarıyla devam ettiğini ve sonlandırıldığında fayda sahibi kadınlarımızın gündelik hayatlarında farklılıklar yaratılacağına inandığını ifade ederek aslında aynıyız tek farkımız dilimizdir dedi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin yaptığı konuşmada, kadınlara verilen eğitimlerle aslında tüm aileye eğitim verildiğini, kadınlarımızın aldığı eğitimleri evlerinde çocuklarına ve eşlerine de anlattıklarını ifade ederek bu tür projelerin faydalarının önümüzdeki yıllarda görüleceğini ifade etti.

Program sonunda eğitimlere katılan bayanlara ev temizlik malzemeleri ve kişisel temizlik malzemelerinden oluşan hediyeler Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından verildi.

Ortaöğretim 8.sınıf öğrencisi Sinan ÖRS’ün klarneti ile çaldığı parçadan sonra kadınlar roman oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlendi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —