Tarih: 27.10.2017 18:18

EDİRNE VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR’İN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

EDİRNE VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR’İN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Milli birlik ve beraberliğimizin kaynağı olan Cumhuriyetimizin 94’üncü yıldönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Cumhuriyet, tarih boyunca onlarca beylikler, devletler ve imparatorluklar kuran Türk milletinin, yok edilmek üzere iken “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin ardından elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.Bu itibarla, Cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olmuştur.     

Bugün, millet olarak bağımsızlığımız için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızdan sonra 15 Temmuz’da adeta ikinci bir Kurtuluş Savaşı verdik. 94 yıl önce emperyalistlere karşı kazandığımız gibi o günde halkımızın büyük desteği ile zaferle çıkmasını bildik. Bizlerde Türk’ün son kalesi olan ülkemizi daha güçlü daha müreffeh yarınlara ulaştırmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; “Benim en büyük eserim Cumhuriyet’tir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu aziz vatan için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı içten dileklerimle kutluyorum.

Günay ÖZDEMİR / VALİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —