Tarih: 28.06.2017 10:56

Edirne Valisi Günay Özdemir’in Ramazan Bayramı Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Edirne Valisi Günay Özdemir’in Ramazan Bayramı Mesajı

Türk milleti olarak on bir ayın sultanı,  rahmet ve bereket ayının sonunda Ramazan Bayramına kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Barış ve huzur kenti Edirne’mizde bu mübarek ayda binlerce vatandaşımızı ağırlarken, Edirne’deki bu huzur ve barış ortamının tüm İslam Alemine hâkim olması en büyük duamızdır.

Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin bir arada kardeşçe yaşadığı kendi mabetlerinde ibadetlerini özgürce yaparak hoşgörü medeniyetinin oluşturulduğu Edirne bu özelliğini bugünde taşımakta ve yaşamaktadır. Selimiye Camisinin gölgesinde kurulan iftar çadırımızda binlerce vatandaşımız dinine, ırkına, mezhebine bakılmaksızın iftarını açabilmektedir. Türk ve İslam toplumu olarak bize has, bizi ayakta tutan kültürel değerlerimiz ve dinamiklerimiz vardır. Bu dinamiklerimizin en önemlilerinden biri olan bayramlar,toplumdaki insanları bir araya getirerek yardımlaşma ve dayanışma duygularını öne çıkartır. Bu özel günlerde kaybolan ümitler yeşermekte, gönüller alınmakta, dargınlar barışmakta, kaybettiklerimizin hatıraları tazelenerek rahmetle anılmaktadır.

Bu mübarek günlerde yaşanan sıkıntıların bir an önce sona ermesini temenni ederek,tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyor,sevgi ve saygılar sunuyorum.                              

Günay ÖZDEMİR

VALİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —