10640,15%-1,38
42,23% 0,00
48,90% 0,13
5622,58% 0,72
9286,16% 1,21
Edirneliler Bu Sabah Güne Kar ile Uyandı.
Geçmiş yıllara oranla daha az yağış alan Edirne gece başlayan kar yağışı ile beyaza büründü. Zaman zaman tipi şeklinde yağan kar trafikteki araçları zor durumda bıraktı.
Gece başlayan ve aralıklarla yağan kar, kenti beyaza bürüdü. Kar yağışının zaman zaman tipi şeklinde yağması, trafikte seyreden araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor.
Edirne Belediyesi, İl Özel İdaresi, Karayolları ekiplerinin, şehir içi, köy yolları, şehirlerarası ve Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapıları olan Kapıkule, Hamzabeyli, Pazarkule yollarında aldığı önlemlerle şu ana kadar sorun yaşanmadı.
Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığı sıfırın altında 1 derece ölçüldü. Bugün kar yağışının gün boyu etkili olması bekleniyor. Çok bulutlu bir havanın etkili olacağı Edirne'de yarın kar yağışı beklenmiyor.
Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, kentte kar yağışı nedeniyle kapalı köy yolunun bulunmadığını belirtti.
Öğrenci ile ambulans yollarında ekiplerin öncelikli müdahale için hazır tutulduğunu belirten Çetin, gelen ihbarlara da 11 ekip ve 35 araçla bakılacağını bildirdi.
Balkanlardan soğuk hava ile birlikte gelen kar yağışının, Edirne'nin ilçelerinde de etkili olmaya başladı.
Kar yağışı İpsala ilçesinde de yoğun bir şeklinde devam ediyor. İpsala ve Enez'de kar kalınlığı 5 santimetre, Lalapaşa, Uzunköprü, Havsa, Meriç, Süloğlu ve Keşan'da ise 2 santimetreye ulaştı.
Karayolları ekipleri özellikle rakımı fazla olan Keşan-Çanakkale yolunun Korudağı mevkinde yolun kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.