Tarih: 16.09.2014 19:24

EDOSK GENÇLİĞİ BU KEZ MACARİSTAN’DA

Facebook Twitter Linked-in

EDOSK GENÇLİĞİ BU KEZ MACARİSTAN’DA 

2014 yılı içinde birçok Avrupa ülkesine proje amaçlı giden Edirne Doğa Sporları Kulübü Derneği (EDOSK), gençleri bu kez Macaristan’a gönderdi. EDOSK’u temsil eden 6 genç, derneklerinin kendilerine sunmuş olduğu imkânlarla bu kez Macaristan’da bir projeye katılarak hem Edirne’yi, hem de Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiler.

Avrupa Birliği Erasmus + Gençlik Projesi kapsamında, Uton Ifjusagi-Kulturalis Egyesület’in ev sahipliğini üstlendiği organizasyon ile EDOSK gençlik gönüllüleri Alp Sarıca, Yağmur Simge Gül, Emel Çolakoğlu, Alper Ekmekçi ve Güldem Koçel, Selçuk Aslan liderliğinde Macaristan’ın Budapeste şehri üzerinden Balaton Almadi şehrine proje amaçlı kampa katıldı. Bu projede EDOSK gençleri, EDOSK’u, Edirne’yi ve ülkemizi temsil ederek Türkiye’ye geri döndü.

2-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ve ‘Zamanda seyahat etmek mümkündür’ teması esas alınan projeye tamamı Doğu Avrupa ülkesi olan 6 ülkeden (Macaristan, Türkiye, Polonya, Romanya, Ukrayna, Slovakya) 6’şar katılımcı ile gerçekleşti. Kampta, paylaşılan ortak coğrafya ve tarih ele alınırken geçmiş oldukları yüzyıllar boyunca gerek farklı cephelerde düşman olarak, gerekse müttefik olarak tarihin sayfalarına aktarılan geçmişlerini farklı bakış açıları ile değerlendirilirken, katılımcı gençler, madalyonun diğer yüzünü de görmek ve bunu karşılarındaki kişilere saygı duyarak ve tarafsız bir şekilde inceleme imkânını da elde etti. Gençler ayrıca, projeye katılan her ülke ile çakışan tarihleri konusunda diğer ülke katılımcılarına yakın zamanda gerçekleşen önemli konular da dâhil olmak üzere eksiksiz bir sunum gerçekleştirdi.

Proje süresince her gece farklı bir ülkenin gerçekleştirdiği ulusal gecelerde ise Türkiye yine sunmuş olduğu farklı tatlar ile ilgi odağı oldu. Geleneksel danslardan örnekler sunularak, çeşitli adetlere dair bilgiler verilip, hazırlanan yarışmalar ile de diğer ülke katılımcılarına Türk kültürünü simgeleyen çeşitli hediyelikler takdim edildi.

10 günlük kampın bitiminde 2 gün de Budapeşte’ye ayıran EDOSK’lu gençler, kentin önemli yapıtlarını gezerek tarih kitaplarından okuduğu birçok yeri görerek unutulmaz 2 gün geçirdi. Gençler, EDOSK yöneticilerine, kendilerine bu fırsatları tanıdığı için de teşekkür etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —