Tarih: 29.03.2017 21:46

EFOD’TAN ‘DÜNYA İNANÇLARI’ KONULU MUHTEŞEM SERGİ

Facebook Twitter Linked-in

EFOD’TAN ‘DÜNYA İNANÇLARI’ KONULU MUHTEŞEM SERGİ

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD)’un Enver Şengül ‘Dünya inançları’ fotoğraf atölyesinin muhteşem fotoğraf gösterisi ve sergisi açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde açılan fotoğraf sergisinde semavi dinlere mensup din adamlarının yanı sıra Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Erhan Tabakoğlu, EFOD Başkanı Serdar İyiiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, EFOD’un yaptığı çalışmadan övgü ile bahsederek, “Edirne yüzyıllardır hoşgörünün merkezi olmuş. Bu tür anlayışın yayılmasında hep ön sıralarda yer almıştır. Belediye Meclis Salonundaki tabloya baktığınızda 6’sı Türk, 6’sı da gayrimüslim! Buna dikkat edildiğinde Edirne farklı inanç gruplarına mensup insanların bir arada yaşadığı yer olmuş. Bu sergi bunun göstergesidir” şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kendisinin de bir EFOD üyesi olduğunu hatırlatarak sahneye TÜ Rektörü Erhan Tabakoğlu ile çıktı. Gürkan, “Ben siyaset, Tabakoğlu da yöneticilik nedeniyle fotoğraftan uzak kaldık. Akıllı telefonlarımızla çektiğimiz fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşarak fotoğraf aşkımızı tatmin etmeye çalışıyoruz. EFOD’un üyesi olmaktan gurur duyuyorum. EFOD, Türkiye’nin en büyük fotoğraf derneklerinden birisi oldu, bunda Serdar Hocamın katkısı çok büyük” diye konuştu.

Enver Şengül ‘Dünya inançları’ fotoğraf atölyesi sergi açılış konuşmasını yapan EFOD Başkanı Serdar İyiiz, “Bu projeye başlamadan önce ‘Dünya inançları’ içinde olduğumuz bir şeydi. Zaten biz bunu yaşıyorduk. Bu topraklar bir arada yaşamanın kardeşliğini zaten bize daha önce vermişti.  Bu çıkış mottomuzu yüzyıllardır var olan bu hoşgörüyü anlatmak için fotoğraf dilini kullandık. Hiç kolay bir çekim olmadı. Bazıları fotoğraf çektirmek istemediği için ikna etmek zorunda kaldık” dedi.  Üç semavi dinin temsilcilerinin katıldığı serginin açılışı öncesinde atölyenin kamera arkası belgeseli sunuldu. Ardından farklı inançları ifade eden kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirildi, sema gösterisi yapıldı.

Düzenlenen gösterilerin ardından EFOD’un ‘Dünya inançları’ sergisi açıldı. Sergi kısa bir süre daha Balkan Kongre Merkezi’nden Edirne Büyük Sinagoga taşınacak.

Her türlü inanca ait, mabetlerin, dua ve ibadet anlarının, din adamlarının, türbelerin, ayinlerin, zikir törenlerinin ve diğer her türlü inanç ritüelinin fotoğraf sanatının evrensel diliyle anlatıldığı sergide toplam 52 fotoğraf yer alıyor.

Atölye şu sanatçılardan oluşuyor. Serdar İyiiz (Genel Koordinatör) Enver Şengül (Atölye Sorumlusu), Alparslan Bolu, Ehat Çoban, Esra Alp, Filiz Kılıç, İsmail Büyükşimşek, Leyla Güler, Munise Eren, Özlem Demir Sevinç ve Servet Çınar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —