Tarih: 01.11.2022 09:47

EĞİTİMCİLER İŞ BIRAKIYOR

Facebook Twitter Linked-in

HABER MERKEZİ 
Eğitim-iş’te dün yapılan basın açıklamasını Eğim Sen Edirne Şube Temsilcisi Özer Demir okudu. 13 eğitim sendikası, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla 2 Kasım’da tüm Türkiye genelinde okula gitmeyerek eylem yapacakları açıklandı.
Eğim Sen Edirne Şube Temsilcisi Özer Demir, bugüne kadar bir çok sendika ayrı ayrı eylem yaptığını belirterek, son olarak yapılacak olan eylem ile 2 Kasım’da 13 sendika bir arada iş bırakma eylemini gerçekleştireceğini ifade etti.
Toplamda 13 ayrı sendikanın eyleme destek vermesinin önemine vurgu yapan Demir, “” Bu yasa, öğretmenleri bir birlerinden ayrıştıracak, öğretmenler odalarını bölecek, huzursuzluk yaratacağına tüm eğitim çalışanları hem fikir. Hiçbir akılla, mantıkla açıklanabilir bir yasa değil. Tekrar tekrar ifade ettiğimiz gibi 4 arkadaşımız var. 4 ayrı şubeye giriyor. Derslere giriyor. Ama birisine baş öğretmen birisine uzman öğretmen birisine öğretmen birisine sözleşmeli öğretmen gibi maalesef ayrıştıran ifadeler kullanılması huzursuzluğu artıracak.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —