Tarih: 18.02.2022 16:00

UCUZ ELEKTRİK HAKLI TALEBİMİZ

Facebook Twitter Linked-in

Haber: Mert Soylu
Vatan Partisi Edirne İl Başkanlığı,son dönemde gündemden düşmeyen elektrik fiyatlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. “Üreticilerin ucuz elektrik talebiyle yaptığı kitlesel eylemler haklıdır” diyen partililer, elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasını, zamların geri çekilmesini istedi. Vatan Partisi, nükleer enerjinin ülkenin geleceği açısından şart olduğunu savundu.
Ucuz elektrik ve elektrik dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması talebi için TGB ve Vatan Partisi ortak basın açıklaması düzenledi.
Açıklamayı Edirne  Vatan Partisi adına İl Başkanı Hasan Ateş yaparken TGB adına İl Başkanı Yağmur Biçen yaptı.
Saraçlar Caddesi’nde yapılan açıklamada konuya ilişkin yapan TGB  Edirne İl Başkanı Hasan Ateş;
‘Sadece birkaç veri elektrik faturalarının milletin sırtında ne kadar büyük bir yük olduğunu açıklamaya yetiyor.2018’den bu yana Türkiye’de elektrik yüzde 700 zamlanmış. Elektrik dağıtım ve pazarlamasında devletin payı sıfırdır.Elektrik üretiminin sadece %25’i devlet eliyle gerçekleşiyor.İşte bu rakamlar her şeyi açıklıyor.Gördüğünüz gibi elektrik dağıtımı şirketlerin çıkarlarına göre işliyor. Elektrik dağıtım şirketlerine indirimler, halka ise bindirimler yapılıyor. Halk yüksek zamların altında eziliyor. Esnaf, genç, emekli, çiftçi, işçi, kısaca bütün halk, bu zamların altında eziliyor. Ucuz elektrik milletimizin haklı talebidir.’ dedi.
 
 
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —