Tarih: 11.01.2016 16:35

ENEZ’İN YÜKSEK OKUL TALEBİ

Facebook Twitter Linked-in

ENEZ’İN YÜKSEK OKUL TALEBİ

Edirne’nin turistlik ilçesi Enez’e, Trakya Üniversitesi’nce yüksek okul açılması için çalışma başlatıldı. İlçede Belediye Başkanı Abdullah Bostancı başkanlığında oluşturulan heyet, ilçeye yüksek okul kazandırılması için yapılacak çalışmalarla ilgili toplandı. Heyetin 12.01.2015 Tarihinde  saat 14.00’da Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük’le görüşeceği bildirildi. Heyetle birlikte Enez’den 2 otobüs dolusu kişinin de görüşme için Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne geleceği öğrenildi.

Enez Belediye Başkanı Bostancı, yaptığı açıklamada, Enez ilçesinin yaz aylarında turizmle canlandığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

‘’Bizler kış aylarında da ilçemizin canlı olmasını istiyoruz. Enez gerek tarihsel kalıntıları ve geçmişi ile gerekse çoğrafi konumuma bağlı deniz, doğa ve yaban hayatı ile çok çeşitli alanlarda yüksek okul seviyesinde eğitim yapılabilecek potansiyeli taşıyor.

    Saroz Körfezi’nde deniz canlıları ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Doğal bitki örtüsü mükemmel. Sadece bu bölgede yetişen bitkiler mevcut. Arkeolojik kazılar uzun yıllardır yapılıyor. Gala Gölü ve diğer dalyan gölleri göçmen kuşlar için bir cennet. Yaban hayatla ilgili çok geniş araştırmalar yapılabilir. Bu branşlar dışında turizm konusu ve tarımda ilçemizde en önemli faaliyet alanları.

    Bu kadar geniş bir çeşitliliğe sahip Enez’de yüksek okul olmaması için bir sebep yok. Enezliler olarak yüksek okulla ilgili her türlü yardıma hazırız.’’




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —