Tarih: 26.02.2010 18:06

Eski başhekim hâkim karşısına çıktı

Facebook Twitter Linked-in

26-02-2010 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne tıbbi malzeme alımı ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla aralarında hastanenin eski başhekimi Prof. Dr. İrfan Coşkun'un da bulunduğu 6 sanığın yargılandığı davanın ikinci oturumu gerçekleştirildi.

 

İlaç alımında yolsuzluk yaptığı iddia edilen isimler hakim karşısına çıktı. Önceki dönem Rektörlük seçimlerinde Trakya Üniversitesi Rektör adayı olan ve üniversitenin Tıp Fakültesi Hastanesi'nin eski başhekimlerinden Prof. Dr. İrfan Coşkun ile 2001 yılında Edirne gelir vergisi rekortmeni olan ve tıbbi malzeme pazarcılığı yapan İbrahim Deliçay'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın, ‘Kamu kurum ve kuruluşları, tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik' suçuyla yargılanmasına devam edildi.

YALNIZCA COŞKUN VE BEYAZKOÇ KATILDI

Edirne Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanıklardan Levent Bengür, İbrahim Deliçay, Cantekin Tülümen ve İsmail Yalçın ise duruşmaya katılmazken, TÜ. Tıp Fakültesi Hastanesi eski başhekimi Prof. Dr. İrfan Coşkun ve Burcu Tunalı Beyazkoç hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca Müşteki konumunda olan SGK avukatı ile sanık avukatları Rifat Çulha ve Demirkan Çağlayan katıldı. Mahkeme heyeti, davanın birleştirilmesi kararında sanıkların ifadelerini aldığı için dünkü duruşmada, avukatlarının da belirtmesiyle ifadelerini almaya gerek duymadı. Duruşmaya katılan iki sanığın kimlik tespitinin yapılmasının ardından, mahkeme heyetine yurtdışında olduğu bildirilen Cem İbiş ve Rıdvan Köksal isimli tanıkların ifadelerine başvurulması kararı alındı. Tanık Cem İbiş'in Türkiye'ye döndüğünün öğrenilmesi üzerine tanıkların en kısa sürede ifadelerinin alınmasına karar verildi. Ayrıca sanık olarak yargılanan Firuzan Aytar'ın ifadesinin alınması için de Şırnak Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat verildi.  Duruşma, Rıdvan Köksal ve Cem İbiş isimli tanıkların dinlenmesi talebiyle 21 Nisan 2010 tarihine ertelendi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —