Tarih: 05.05.2014 16:12

ETB DE HUBUBAT HASTALIK ve ZARARLILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

Facebook Twitter Linked-in

ETB DE HUBUBAT HASTALIK ve ZARARLILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

Hububat hastalık ve zararlıları ile özellikle süne zararlısının üreticilerimize tekrar tanıtılması, zarar mekanizmaları ile biyolojik mücadelenin önemi ve gerektiğinde kimyasal mücadelenin yapılma şekli konularında bilgi aktarılması amaçlarıyla düzenlenen toplantı 06 Mayıs 2014 Salı günü saat 10.30’da Edirne Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilecek. Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk; “Oluşabilecek olumsuzlukları en aza indirebilmek adına yaklaşan hasat sezonu ve mücadele faaliyetleri öncesinde, tarım sektöründe faaliyet gösteren herkes için çok önemli konular hakkında bilgilerin aktarılacağı toplantıya tüm üreticilerimizi, üyelerimizi ve konuya ilgi duyan vatandaşlarımızı davet ediyorum.” dedi.

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk; “Geçtiğimiz yıllarda dönemsel de olsa meydana gelen hastalıklar ve süne zararının bölgemizde üretilen buğdayın kalitesine olumsuz etki yaptığı, dolayısıyla üreticilerimizin gelir kaybına uğraması yanında ürünlerin pazarlanmasında zorluklarla karşılaşıldığı bilinmektedir. Oluşabilecek olumsuzlukları en aza indirebilmek adına yaklaşan hasat sezonu ve mücadele faaliyetleri öncesinde toplantının düzenlenmesi konusunda paydaşlarımızla fikir birliği sağlanmıştır. Tarım sektöründe faaliyet gösteren herkes için çok önemli konular hakkında bilgilerin aktarılacağı toplantıya tüm üreticilerimizi, üyelerimizi ve konuya ilgi duyan vatandaşlarımızı davet ediyorum.” dedi.

Panel kapsamında; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi’nden Ziraat Teknikeri Nadi AYGEN tarafından “Hububat Hastalık ve Zararlıları ile Edirne Süne Mücadelesi Çalışmaları”, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Ziraat Mühendisi Kemal AKIN tarafından “Trakya Bölgesi Süne Mücadelesi Çalışmaları” konularında bilgiler aktarılacak.

Toplantı; Edirne Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Edirne, Havsa ve Lalapaşa Ziraat Odaları’nın işbirliğiyle organize ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —