Tarih: 16.05.2014 20:46

ETB HİBE DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINI YAPTI

Facebook Twitter Linked-in

ETB HİBE DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISINI YAPTI

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında verilen makine ve ekipman alımları hibe destekleri hakkında üreticileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantı Edirne Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi. Merkez ve ilçelere bağlı köy muhtarları ile üreticilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet SEZEN, Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz YORULMAZ, Havsa Ziraat Odası Başkanı Muammer ŞİMŞEK, Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay AYTİN, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan ALTINTEL, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Eray KARACA, Meclis Üyeleri Recep İRİŞ ve İsmail ARSLAN hazır bulundu.

Edirne Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Edirne, Havsa ve Lalapaşa Ziraat Odaları’nın işbirliğiyle organize edilen toplantı, Soma’da meydana gelen elim kaza nedeniyle hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşuyla başladı.

Edirne Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai CANIM yaptığı konuşmada; “Toplantının düzenlenme amacı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında açıklanan makine ve ekipman alımları hibe destekleri hakkında üreticilerimizi ve büyük çoğunluğu aynı zamanda üretici olan üyelerimizi bilgilendirmektir. Dileğimiz yüzde elli oranında sağlanan bu desteklerden en iyi şekilde faydalanılmasıdır. Tüm üreticilerimizin bol ve bereketli bir hasat sezonu geçirmesini temennisiyle, ilginiz ve katılımınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Edirne Ticaret Borsası ve camiamız adına, Soma’da meydana gelen kaza sonucunda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan SARI’da yaptığı konuşmada; “Makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hibe programının amacı tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticilerimiz tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerine katkı vererek uluslararası düzeyde rekabet edilebilirliği sağlamaktır. Uzman arkadaşlarımız tarafından ayrıntılı bilgilerin verileceği toplantının faydalı geçmesini diliyorum.” dedi.

                Toplantı kapsamında; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ziraat Mühendisi Eyüp FARSAK tarafından “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı”, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi personeli Ziraat Mühendisi Ramazan SEL tarafından “Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hibe Programı” konularında bilgiler aktarıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —