Tarih: 21.05.2014 21:06

ETUR TASARIM ATÖLYESİNDE ŞUANA KADAR EDİRNEYE HAS HEDİYELİK EŞYA TASARIMI YAPILMAMIŞ!

Facebook Twitter Linked-in

ETUR TASARIM ATÖLYESİNDE ŞUANA KADAR EDİRNEYE HAS HEDİYELİK EŞYA TASARIMI YAPILMAMIŞ!

Edirne Valisi Hasan Duruer’in prestij projesi olarak ETUR tarafından Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde kurulan Tasarım Atölyesinin satış mağazası, Arasta çarşısı girişinde, Vali Duruer, Belediye Başkanı Recep Gürkan,10 kadar bürokrat ve 7-8 vatandaşın katıldığı bir törenle açıldı. Açılışa katılanların beklentilerinin aksine, 8 Aydan buyana faaliyette olan Tasarım Atölyesinde, henüz Edirne’ye has hediyelik eşya tasarlanmadığı görüldü.  Vali Duruer bu durumu açılışta yaptığı şu sözlerle dile getirdi. “Şu an ürünlerin bir kısmı orada tasarlandı bir kısmı İstanbul'da yapıldı.”

Tasarım Atölyesinde üretilen hediyelik eşyaların satılacağı mağazanın açılışı ile 8 aydır çalışmalarını sürdüren Tasarım Atölyesinde bu güne kadar beklenenin aksine Edirne’ye Has Hediyelik eşya tasarlanmadığı ortaya çıktı.

Tanıtım ve satış için Selimiye Camii Arastasında giriş dükkânlarından birinin düzenlemesiyle oluşturulan mağazada, Edirne Valisi Hasan Duruer’in dediği gibi Tasarım Atölyesinin kuruluş fikri olan yeni bir tasarımla hediyelik eşya eksikliğinin ’ hala devam etmekte olduğu açılışa katılanlarca görüldü.

Beklenenin aksine valiliğin büyük umutlarla oluşturduğu Tasarım Atölyesinde üretilen ürünlerin sergilenip satışa sunulacağı mağazanın açılışında bir konuşma yapan vali Duruer; “Bu gün yeni bir mağazacılık anlayışı ile birlikte ETUR olarak karşınızdayız. Biliyorsunuz ETUR Özel İdarenin, Belediye'nin Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsasının birlikte kurmuş olduğu bir şirket. Edirne'nin bir eksikliğini gördük, özellikle bu eksiklik yeni bir tasarımla hediyelik eşya eksikliğiydi. Biz ETUR olarak bildiğiniz gibi Trakya Üniversitesinde tasarım atölyesi kurduk. Kurmamızın esas amacı oradaki öğrencilerimizi yetiştirmek ve onların tasarladıkları ürünleri de pazara sunmaktı. Şu an ürünlerin bir kısmı orada tasarlandı bir kısmı İstanbul'da yapıldı. Hedefimiz tüm ürünlerin Edirne'de yapılması esnafın yeni bir anlayışla bu pazarlamada ortak olmasıdır” dedi.

Vali Durer, Belediye Başkanı Gürkan ve katılımcılar ve gazeteciler açılışın ardından mağazadaki ürünleri tek tek incelediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —