Tarih: 04.06.2022 00:58

9/8'LİK FESTİVAL EDİRNE'YE RENK GETİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin büyük destek verdiği festivale Edirne Belediyesi’nin katkıları ile başladı. Müzik grubunun renkli görüntüleri ile başlayan festival Belediye önünden başlayan festival korteji Atatürk Anıtı önüne çelenk sunumundan sonra saygı duruşu ile beraber istiklal marşının okunması ile devam edildi.

 Etkinliğin yapılacağı alan olan Saraçlar Caddesi’ne gelen kortejin yerini alması ile ilk konuşma Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından yapıldı.

“EDİRNELİLER HAYATIN RİTMİNİ YAKALAMIŞ İNSANLAR”
Recep Gürkan tören alanında yaptığı açıklamada; “Edirneliler yaşamın ritmini, hayatın ritmini, hayatın akışını yakalamış insanlardır. O yüzden insanlar sadece oyun havalarında değil hayatla adeta dans eden, zevk alan insanlardır. Hayatla bir nehir ile buluşmuş gibi birlikte akan insanlardır Edirneliler. Edirneliler Mustafa Kemal'in evlatlarıdır. Atatürk'ün hemşehrisi olmakla her zaman onur ve gurur duyan insanlardır” dedi.
“TRAKYA’DA İLK AKLA GELEN 9/8 OYUN HAVALARIDIR”
Türkiye'nin neresine giderseniz gidin Trakya Edirne dediniz mi ilk akla gelenlerden biri 9 - 8 oyun havalarıdır 9-8 ritim o muhteşem oyun havalarımıza o coşkulu keyifli oyun havalarımıza ruhunu katan ritim olduğunu ifade eden Gürkan,”Türkiye'nin neresine giderseniz gidin Trakya

Edirne dediniz mi ilk akla gelenlerden biri 9 - 8 oyun havalarıdır 9-8 ritim o muhteşem oyun havalarımıza o coşkulu keyifli oyun havalarımıza ruhunu katan ritim. Yaşam da böyle. Eğer yaşamın da ritmini yakalayamazsanız yaşamın ritmine uyum sağlayamazsanız tıpkı o muhteşem müzik eşliğinde uyum sağlayamayan oyunculara dönersiniz” dedi.
“10 MİLYONU NE ZAMAN AŞACAĞIZ DİYE SORUYORLAR “
Kentin turizm ile geleceğinin TÜRSAB ile yapılan iş birliğinden geçtiğine değinen Gürkan “orta vadede 5 milyon uzun vadede 10 milyona çıkaracağız. Bazı arkadaşlarımız dedi ki; ‘Başkan fazla uçuyor’ dediler. 2019 yılında Şehrimize gelen turist sayısı Turizm Bakanlığının rakamlarıyla 5,5 milyona çıktı.








O başkan fazla uçuyor diyenler bana gelip ‘Başkanım 10 milyon ne zaman olacak’ dediler. Şimdi TÜRSAB ile beraber, acentalarımızla beraber çok kısa bir süre içinde inanıyorum ki Edirne Türkiye'de İstanbul ve Antalya'dan sonra en çok turist alan şehri, 10 milyon turist hedefine ulaşmış şehir olacaktır. Buna inançlıyız, bunun için bütün çalışmalarımızı sürdüreceği”dedi.
Cihan Serez Edirneli Reco,ve Serkan Gümüşsuyu konserleri ile düğüne dönen Saraçlar Caddesi renkli görüntülere sahne oldu. Cumartesi günü de Edirne Kent Ormanı’nda yapılacak etkinliklerle devam edecek.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —