Tarih: 16.03.2018 21:45

FETÖ AVUKAT YAPILANMASINDA T Ü’SİNDE ÇALIŞAN AVUKAT İDDASI

Facebook Twitter Linked-in

 

FETÖ AVUKAT YAPILANMASINDA T Ü’SİNDE ÇALIŞAN AVUKAT İDDASI

FETÖ nün avukat yapılanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğünce Edirne dahil 30 ilde başlatılan operasyonda gözaltına alınan 38 avukatan birinin, Trakya Üniversitesinde 2017 yılında açılan kadro ile  göreve başlayan Av. G Ü olduğu iddia edildi.

FETÖ avukat yapılanmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin, “ avukatlık mesleğini yapıyor görünümü altında FETÖ yapılanmasının amaçlarını gerçekleştirmek için eylem ve işlemlerde bulundukları, örgütün amaç ve stratejisi doğrultusunda algı oluşturmaya çalıştıkları” belirtildi.

FETÖ nün 15 Temmuz kalkışmasından önce hakim ve savcı olmak isteyenler için oluşturduğu  “ÇALIŞMA EVLERİNDE” eğitildikleri  tespit edilen 68 kişi için İstanbul Emniyet Müdürlüğünce Edirne dahil 30 ilde başlatılan operasyonda göz altına alındığı iddia edilen Trakya Üniversitesi avukatlarında G Ü ile ilgili bilgi almak üzere telefonla aradığımız Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu telefonlarımıza çıkmadı.

Haberle ilgili gelişmeleri Eirne Olay Gazetesi olarak takip ediyoruz




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —