Tarih: 04.01.2023 17:29

EDİRNE’NİN DEĞERLERİNİN İSMİ KENTİN CADDE VE SOKAKLARINDA YAŞATILACAK

Facebook Twitter Linked-in

Edirne Belediye Meclisi toplantısında ayrıca bazı sokak ve cadde isimleri konusunda da gündem kapsamında görüşmeler yapıldı. 2001 tarihinde İspanyol (Katalan) “Anticuarios Reales Atarazanos” Vakfı tarafından altın madalya ödülüne,  2002’de Topkapı Sarayı Müzesi’ne “Tarihi ve Kültürel Miras” alanında Vehbi Koç Ödülü’ne layık görülen Topkapı Sarayı’nın eski müdürü, dünyaca tanınan tarihçi, el yazması ve minyatür sanatı uzmanı Edirneli Filiz Çağman’ın isminin Edirne’de bir caddeye verilmesine karar verildi. Belediye Meclisinin aldığı kararla Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki Huzurevi Caddesi’nin ismi, Dr. Filiz Çağman Caddesi olarak değiştirildi.

Öte yandan yine Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Edirne’de uzun yıllar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı yapan ve kentin sporuna büyük katkılar sunan, bir süre önce hayatını kaybeden  İbrahim Acar’ın ismi de Yılıdır Beyazıt Mahallesi’nde yaşatılacak. Bu kapsamda mevcut 1. Yol Sokak ismi, İbrahim Acar Sokak olarak değiştirilecek.

Edirne TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği’nin kurulmasına büyük katkılar sunan Y. Mimar Özcan Ayyıldız’ın ismi de Şükrüpaşa Mahallesi Lojmanlar Caddesi’ne, Eski Sanayi Sitesi’nin kurucularından ve kurucu Başkanı Arif Çekiç’in ismi de Çavuşbey Mahallesi’ndeki 4. sokağa verilecek.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —