Tarih: 05.05.2023 05:05

GANYAN BAYİLERİ İFLASIN EŞİĞİNDE

Facebook Twitter Linked-in

GANYAN BAYİLERİ İFLASIN EŞİĞİNDE

Sesleri duyulana kadar haftada bir gün iş bırakacaklar

Haber:Hamza Yasa  
Ganyan bayileri 15 yıldır artmadan devam eden kazançları yüzünden iflasla karşı karşıyalar!
15 yıldır artmayan %5 primle çalışan Ganyan bayileri  Veliefendi Hipodromunda  toplu protestolar yapıyorlar.
Geçtiğimiz Çarşamba günü Türkiye genelinde  600'e yakın ganyan bayisi, Veliefendi Hipodromunda  bir araya gelip  elem yaptılar.
İstedikleri zamları ve iyileştirmeleri alana kadar her hafta eylemlerini sürdüreceklerini söyleyen Ganyan bayileri, gerekirse haftada bir gün makineleri kapatacaklarını söylüyorlar.
Ganyan bayileri 'bizlere prim vermesinler diye, yaklaşık 10 yıldır 7 bin TL nin üzerindeki ikramiye kazanan kuponları bizlere ödetmiyorlar. Bu gün ev kiraları 7 bin TL oldu' diye feryat ediyorlar.
Veliefendi Hipodrumunda yetkililere seslenen İSTANBUL SPOR TOTO VE AT YARIŞI GANYAN BAYİLERİ ESNAF ODASI Başkanlığınca yapılan açıklamada şöyle dediler:
Biziler Türkiye Jokey Kulübüne bağlı Ganyan Bayileri Esnaf Gurubuyuz.
Çalışma şartlarımız gün içerisinde En az 12 saat olarak 365 gün çalışmaktayız.
Bizier ganyan bayi esnafı 1 günde topladığımız hasılattan pirim usulü çalışmaktayız. Primimiz ise %5 tir. Yani bir ganyan bayi 1000 TL. topladıgında 50 TL. kazanmaktadır. Birde ganyan bayilerimizin giderleri başta kira giderlerimiz %500 artmış, vergiler ,elektrik, su .dogalgaz ,internet,ptt giderleri %300 artış göstermiştir. Asga ri ücretli personelin orta ama maliyeti aylık 15,833 tl.'dir. Ganyan bayilerimiz gelir-giderlerini dengeleyemediklerinden bir bir kapanmaktadır.
TJK 'nin 2 yıl önce bayi sayısı 1400 bayi iken, simdi 803 bayi kalmıstır. Görüldügü gibi 2 yılda 597 bayimiz iflas etrmiş ve bankaIara olan kredi borcunu dahi ödeyememiş bazı bayi esnaflarımız  intihar etmiştir. Kalan 803 bayimiz ise bu sartlarda bir bir iflas edecekleri muhakkaktır.
Ganyan bayilerimizin bu zor şartlardan kurtarabilmek için oda olarak TC.Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi TUNÇ,TC.Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ,TC.Hazine ve Maliye Bakan yardımcısı Mahmut Gürcan ve Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal ADALI ile yaptığımız görüşmelerde alınan sözler maalesef icraata yansımamıştır. Türkive Jokey Kulübü önünde hak aramaktan baska çaremiz kalmamıştır.
Primlerimiz ya %8 yükseltilir ya da biz artık haftada bir gün iş bırakıp Türkiye Jokey Kulübü önünde eylem yapmaya devam edeceğiz. Bir sonraki aşamada ise bahis terminali makinalarımızı yarış severlere süreli kapamak zorunda kalacağız. Bugün burada bildiriyoruz. Çünkü baska çaremiz kalmamıştır.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —