10924,50%-1,34
42,21% 0,25
48,86% 0,30
5430,60% 0,78
9007,06% 0,59
Giorgion Bayramı kutlandı..
Edirne'deki Bulgar Sveti Georgi Kilisesi'nde ''Giorgion Bayramı'' nedeniyle ayin düzenlendi.
Kıyık semtinde bulunan Sveti Georgi Kilisesi'nde, kilisenin rahibi Aleksandır Çıkırık yönetiminde düzenlenen ayine, Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Angel Angelov ve Bulgaristan'ın değişik kentlerinden Edirne'ye gelen çok sayıda Bulgar vatandaşı katıldı.
Ayinin ardından, katılanlara ''kutsanmış ekmek'' ve etli pilav ikram edildi.
Angelov gazetecilere yaptığı açıklamada, kilisenin de adını taşıyan Aziz Sveti Georgi'nin isminin konulduğu günün her yıl bayram şeklinde kutlandığını söyledi.
Çıkırık da hangi din olursa olsun tüm özel günler ve bayramlarını birleştirici olduğunu belirterek, ''Burada kutlanan bayramımızda sadece Bulgarlar yok, Türk arkadaşlarımız da var. Bayramlar köprüdür, kaynaştırıcıdır'' dedi.
Müslüman Aileden Rahip Çıkırık'a Çiçekli Kutlama
Bir süre ayini izleyen Ayhan Ailesi, ayinin ardından rahip Çıkırık'a çiçek vererek bayramlarını kutladı.
Asiye Ayhan, ayrıştırmacılığın gereksiz olduğunu ifade ederek tüm dinlerdeki insanların kardeş olduğunu kaydetti.
Eşref Ayhan da rahip Çıkırık'la iyi bir dostlukları olduğunu bildirdi.
''Georgion Bayramı'' Bulgar halk danslarının sergilediği dansların ardından sona erdi.