Tarih: 19.03.2020 09:16

GÜMRÜK KAPILARIMIZ NİHAYET KAPATILDI

Facebook Twitter Linked-in

GÜMRÜK KAPILARIMIZ NİHAYET KAPATILDI
Tüm Dünya'yı etkisi altına alan Korona Virüs tedbirleri kapsamında Türkiye'nin Edirne'deki Sınır Kapıları yolcu giriş ve çıkışlarına nihayet kapatıldı. İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada söz konusu kısıtlamanın yük taşımacılığı için söz konusu olmadığı belirtildi.
İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgeyle 18.03.2020 tarihinde saat 00.00'dan itibarıyla Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kara sınır kapıları yolcu giriş ve çıkışlarına kapatıldı.Bölgemizde bulunan Pazarkule, İpsala, Dereköy, Hamzabeyli ve Kapıkule kara sınır kapıları ve Uzunköprü Demir Yolu hudut kapıları yolcu trafiğine kapatıldı.
İçişleri Bakanlığı  genelgesinde Yunanistan’dan Türkiye'ye deniz vasıtalarıyla yapılan yolcu taşımacılığına yönelik seferlerde karşılıklı geçici olarak durdurulduğu belirtildi. Genelgede Türkiye'de oturum iznine sahip Yunanistan ve Bulgaristan vatandaşlarının bakanlığın belirlediği tedbirler çerçevesinde Türkiye'ye giriş çıkış yapabileceği, aynı şekilde Yunanistan ve Bulgaristan'da oturum iznine sahip Türk vatandaşlarının da çıkış yapabileceği belirtilirken, bu hakların pandemi tehlikesi geçene kadar bir kereliğe mahsus olmak üzere kullanılabileceği belirtildi.
İçişleri Bakanlığı  genelgesinde Sağlık ve Ticaret bakanlıklarınca belirtilen usullerde taşımacılık faaliyetlerine devam edileceği belirtildi.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —