Tarih: 06.07.2021 07:39

GÜRKAN; ALT YAPI İLE BUNLARIN NE ALAKASI VAR?

Facebook Twitter Linked-in

GÜRKAN; ALT YAPI İLE BUNLARIN NE ALAKASI VAR?

Onlarca çatı uçtu,ağaçlar araçların üzerine devrildi...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; 2 Temmuz Cuma akşamı yaşanan doğal afetle ilgili yaptığı konuşmada, yaşadığımız doğal afetin alt yapıyladaki eksiklerle bağdaştıran lar var, onları da hak veriyorum...Kendi haklı düşünceleridir...Ancak dünyanın hiçbir yerinde bu kadar şiddetli bir yağışı kaldıracak bir altyapı sistemi yoktur!

Öte yandan,Edirne’mizi 20 dakika içinde etkisi altına alan çok şiddetli Rüzgar, yağmur ve dolu yağışının neticesinde, 250'ye yakın ağac kökünden çıktı, gövdesinden kırıldı, ikiye ayrıldı, dalları kırıldı ve birçok ağac ilk kez park halindeki araçların üzerine düştü...Onlarca çatı uçtu, trafik yön tabeleları ikiye ayrıldı...Binlerce dönüm tarım alanı dolu yüzünden yerle bir oldu...Bütün bunların altyapı ile ne ilgisi var ki? Diye sordu.
Sürmekte olan altyapı çalışmalarının Edirne'nin tüm mahallelerinde başlamadığını belirten Gürkan; “birçok mahallede hiç altyapı ilgili çalışma yapmadıklarını buna rağmen bu şiddetli yağışta yollarım bozulduğunu, asfaltın yerinden kalktığını gördük...” dedi.

Altyapı çalışmaları bu yıl yaz bitene kadar biteceğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Alt yapı çalışmalarımızı bitirdiğimiz yerleri bundan önceki yağmurlarda test etmiş ve başarılı sonuclar almıştık. O yağmurlarda bir damla su birikmeyen yollarda bu afette sular aktı... Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar şiddetli bir yağışı kaldıracak bir altyapı sistemi yoktur!” dedi.

GÜRKAN;ZARAR GÖREN ESNAFA HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; “2 Temmuz Cuma  akşam üzeri saat 19:30 sıralarında başlayan ve 20 dakika süren şitdetli fırtına, yağmur ve dolu, bu güne kadar gördüğümüz en güçlü meterolojik olay oldu...Afetin hemen sonrasında sahaya çıktık...327 personel ve Edirne Belediyesi Makine Parkıyla 3 gün gece gündüz çalıştık. Yaşadığımız bu afet sonrasında Zübeyde hanım caddesinde kot farkı nedeniyle zarar gören 44 esnafın zarar tespitleri encümenimizce yapılıyor...Bu esnaflarımızın zararlarını karşılamak üzere  hibe desteği vereceğiz” dedi.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —