Tarih: 11.03.2016 17:08

GÜRKAN, İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 95. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Facebook Twitter Linked-in

GÜRKAN, İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 95. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatan İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yıldönümünü kutladı. Gürkan, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi: “Yurdun dört bir tarafı işgal altındayken Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımız; milli mücadele ruhunu; vatan sevgisini, Türk Milleti’nin bağımsızlığa verdiği önemi ve tutkuyu en güzel şekilde yansıtmaktadır. 

Büyük Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde adeta küllerinden yeniden doğarak, ülkesi, milleti ve bağımsızlığı için yaşlısıyla genciyle; kadınıyla çocuğuyla canını hiçe sayarak mücadele etmiştir. 95 yıldır göğsümüzü gere gere söylediğimiz İstiklal Marşımız ecdadımızın, bağımsızlık ve özgürlük uğruna vermiş olduğu bu mücadelenin en büyük destanıdır, anıtıdır.

Bu eşsiz eseri kaleme alarak, Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesini ölümsüzleştiren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek verilen mücadelenin önemini vurgulamıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yıldönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bu vatan uğruna canını hiçe sayan şehitlerimizi minnet, rahmet, sevgi ve şükranla anıyorum”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —