Tarih: 07.07.2018 14:03

GÜRKAN; PEHLİVAN SAYISINDA REKOR KATILIM BEKLENİYOR

Facebook Twitter Linked-in

GÜRKAN; PEHLİVAN SAYISINDA REKOR KATILIM BEKLENİYOR

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde güreşecek pehlivanlarla ilgili rekor bir katılım beklediklerini söyledi.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, '657 yıllık gelenek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni düzenlemenin mutluluğunu, onurunu ve gururunu yaşadıklarını veKırkpınar için tüm hazırlıkların tamamlandığını, tüm tedbirlerin de alındı.' dedi. 

Gürkan 9 Temmuz Pazartesi Saat: 18.00’de düzenlenecek olan açılış törenine meclis üyelerini ve Edirne Halkı’nı davet etti. Gürkan, yağlı güreşlerin 13 Temmuz Cuma Günü Sarayiçi Er Meydanı’nda başlayacağını belirterek, “Tarihi geleneği, Türk’ün ata sporunu yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

KIRKPINAR’DA SARAYİÇİ’NDE OTOPARKLAR ÜCRETSİZ

Kırkpınar süresince Sarayiçi’ndeki otoparkların da ücretsiz olduğunu ifade eden Gürkan, “Ücret almak isteyen olursa Edirne Belediyesi’ne ya da emniyet ekiplerine lütfen bildirin. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Saray Kazısı’nın olduğu Fatih Köprüsü Bölgesi’ni ören yeri ilan ettiği için yaya giriş-çıkışları Fatih ve Kanuni Köprüsü’nden; araç girişleri ise Saraçhane tarafından sağlanacak. Bu nedenle bir takım sıkıntılar yaşayacağız. Vatandaşlarımızın mümkün olduğunca Saray’a gelirken kendi araçları ile gelmemeleri toplu taşımaları kullanmalarını şimdiden tavsiye ederim. Bu yıl yine pehlivan katılımında rekor bekliyoruz. Her yıl kendi rekorumuzu kırdık. Geçtiğimiz yıl 2 bin 199 pehlivan kayıt yaptırmıştı. Bu yıl bu sayının yukarı çıkması muhtemel” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —