Tarih: 07.07.2014 18:06

GÜRKAN; ÜÇ AYLIK İCRAATLARINI HALKA ANLATTI

Facebook Twitter Linked-in

GÜRKAN; ÜÇ AYLIK İCRAATLARINI HALKA ANLATTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz cumartesi günü ETSO Konferans salonunda üç aylık icraatlarını anlattığı Halkı bilgilendirme toplantısı düzenledi. Demokratik, şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyorum diyen Gürkan; Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans Salonu’nda, Belediye çalışmaları hakkında halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Gegeoğlu, Selçuk Çakır, Ertuğrul Tanrıkulu ve Hüsnü Güler ve diğer daire müdürleri de katıldı.

Demokratik, şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini her fırsatta dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 5.7.2014 Cumartesi günü, saat 11:00 de başlayarak, saat 15:00 sona eren, halkı bilgilendirme toplantısına duyurulara rağmen katılımın az olmasını eleştirdi ve inanıyorum ki halkımız bundan sonraki toplantılara daha coşkulu kalabalıklarla katılacaktır. dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi’nin devam eden çalışmaları, yeni projeleri ve faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verdi. Toplantıya katılan vatandaşların sorularını yanıtladı.

RECEP GÜRKAN’IN HALKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDAN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

- Gürkan; “Biz bu kenti, 21'inci yüzyılın dünya kentlerinden biri yapma hedefindeyiz.”

-Gürkan; “Siyasetçiler seçim zamanı bol keseden vaatler verirler, bir siyasetçi olarak bende birçok şey söyledim. Ben bunların sadece seçim zamanı söylenen şeyler olmadığını kanıtlamak istiyorum.”

- Gürkan; “biz halkın meclisiyiz, halkın belediyesiz, en önemlisi Atatürk'ün çocuklarıyız. Halkımızdan kaçmadık, kaçmayacağız. Halkımızla sonuna kadar kol kola, omuz omuza, yürek yüreğe yürümeye devam edeceğiz.”

- ‘Sosyal medyadan kendisini eleştirenlere’ Gürkan; “Edirneliye sadece sosyal medya kahramanlığı yakışmaz. Gelin burada konuşalım, açık açık. Hepimizin her şeyi birbirimizin yüzüne söyleyebilecek medeni cesaretimiz olabilmeliyiz.”

- Gürkan; “Edirne'ye Kayalı Barajı'ndan su getiriliyoruz. İsale hattından saniyede yaklaşık 700 metreküp su akacak.”

- Gürkan; “Söğütlük Kent Ormanı karşısındaki Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ne tahsisli 337 hazine arazisi ne göz koydum. Sizin adınıza –O- 337 dönümlük araziyi Milli Emlak'tan alarak Kent Ormanı ve Parkı yapmak istiyorum.”

- Gürkan; “Henüz ulaşım sistemiyle ilgilenemedik ama öncelikli işimiz olarak Ulaşım sistemiyle ilgilenip düzene sokacağız ve halkımıza verdiğimiz sözümüzü tutacağız.”

 - Gürkan; “Hafif raylı sistem veya tramvay şu an Edirne için hayal. Hesaplara göre Nüfusu 500 binden az olan yerlerde bu tür sistemler zarar ediyor.”

  - Gürkan; “saraçlara nostalji tramvayı kurabiliriz.”

- Gürkan; “65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşım sisteminden ücretsiz faydalanması için çalışıyoruz.”

- Gürkan; “Türkiye’nin en büyük ikinci şehitliğini, Edirne Asker Hastanesi Şehitliğini kuruyoruz.”

 - Gürkan; “Projemiz hazır. Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı alanın içini; oyun, eğlence, sirk, lunapark, spor, gezi, bisiklet ve yürüyüş yolları ile mesire alanları olan sandal gezilerinin yapılacağı bir alan haline getireceğiz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —