Tarih: 10.01.2024 07:10

HAMZA YASA 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Facebook Twitter Linked-in

HAMZA YASA 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 

Nedir, Neden Kutlanır?

Bilen var, bilmeyen var.

Bütün yıl, milletten,devletten, malından, mülkünde, mevkisinden,makamından, aldıkları güç ile aba altından sopa gösterenlerin,yılda bir gün methiyeler düzüp, kutladıkları gazetecilerin bu kutlu günü nedir?

Demokrasilerin kayıt dışı, kontrol mekanizması sayılan dördüncü güçü, Basın'ın- Basın Mensuplarının özlük haklarını düzenleyen, 212 sayılı Fikir İşçileri Kanunu'nun, Resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği, 10 Ocak 1961 gününden buyana, çalışan gazeteciler için bir kutlama günü olmuştur.

 

O günden bu yana köprünün altından çok sular aktı.

 

Bu gün, asgari ücret kıskacında, işsizlik baskısı altında iki arada bir derede kalmış, çalışan gazetecilerin, haber yapma ' korkusu' ile ne kadar büyük sıkıntılar içerisinde görev yaptıklarını anlatmak isterdim!

 

Gazetecilikte bu gün geldiğimiz noktada; ‘habere konu olan, suçluluğu sabit’ kişiler yerine,haberi yapan gazetecilerin kanunlar önünde hesap verdiği yerdeyiz.

Habere erişim engelinden geçtik, artık erişim engelini haber yapmaya gelen engellemelerle mücadele ediyoruz.

Belgelerle yaptığımız yolsuzluk haberlerimizdeki yolsuzlukları görmezden gelen sistem, bizleri haberimizdeki sözde hakaretlerle yargılıyor.

Neyse; Yapanın, yaptığından korkmadığı ve utanmadığı yerde...

Ben;Yapanın, yaptığı yanına kar kalmasın diye(!)

Tarihe not düşmek adına haber yapmaya kormadan ve utanmadan yazmaya devam edeceğim!

Bu duygu ve düşüncelerle, gazetecilik etiği içerisinde sadece haber yaptığı için hiçbir gazetecinin yargılanıp ceza almadığı,işten çıkarılma korkusu ve gecim sıkıntısı çekmediği, demokratik çalışma ortamlarına bir an önce kavuşulması dileği ile çalışan gazetecilerin gününü kutluyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —