Tarih: 24.01.2022 16:07

HAVSA’DA KARDEŞ KULÜP PROTOKOLÜ

Facebook Twitter Linked-in

HABER: Mert Soylu 
BALKAN; HAVSA'DA, AMATÖR SPOR'DA DA YENİ BİR SİSTEM KURMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ  
Yönetim kurulunda yer alan aynı zamanda Yeni Mahalle Spor Kulübü Başkanımız Mesut Öztürk, Havsa Birlik Spor Başkanı İlhami Diner ve Edirne Fatih Spor Kulüp Başkanı Bekir Elmalıdan da ziyarete eşlik ettikleri ve burada yaptıkları görüşmede Balkan,” Havsa Birlik Spor çatısı altında yaklaşık 1 yıldır kurmayı hedeflediğimiz 'Havsa'da Altyapıya Dayalı Futbolcu Yetiştirme' projemiz kapsamında ilk iş yıllardır Edirne'de altyapı konusunda çalışan Edirne Fatih Spor Sorumlusu Bekir Elmalıdan ve ekibini bu projemize ortak edip kendilerine teknik sorumlu olarak Havsa Birlik Spor amatör futbol kulübünü teslim etmiştik. Amacımız gerek Havsa'da gerekse bölgemizde yıllardır altyapısının olmaması nedeni ile kendi futbolcusunu yetiştirmekte zorlanan kulüplere örnek olacak, kendi sporcu kaynağını oluşturacak tabiri caizse artık taşıma suyla çalışmayacak bir takım oluşturmaktı.
YENİDEN TAKIM KURMAK YERİNE ALT YAPIDA YETİŞEN OYUNCULAR OYNAYACAK
Zira yıllardır bir çok kulüpte olduğu gibi altyapımız olmadığı için hem Havsa Birlik Spor’u hem Yeni Mahalle Spor’umuzu lig başında yeniden kurmak zorunluluğu doğuyordu.
Öncelikle yapacağımız Havsa Birlik Spor'u, geçtiğimiz yıllarda dağılan ve futbolcuları başka takımlara giden takımımızı, Başkanımız ve teknik heyetimizin yoğun çalışması ile lige hazır hale getirmekti. Yaklaşık 20 futbolcu ile adeta sıfır bir takım kurduk.
Bunu yaptıktan sonra devre arasında kulübümüze özellikle Fatih Spor'dan yetişen gençlerimizi kanalize ederek Havsa Birlik Spor'a adaptasyonunu sağlıyoruz.
FATİHSPOR PİLOT TAKIM VAZİFESİ GÖRECEK
Ardında da gelecek seneden itibaren, U-18 U-16 ligleri gibi gençlik liglerine Havsa Birlik Spor olarak katılacak, bir taraftan da pilot takım vazifesini gören Fatih Spor daha alt yaş guruplarında çalışmalarına devam edecek.
Takımımızı gelecek seneden itibaren başarılı Osmanlı Sporumuz gibi daha geniş kesimleri içine alan bir yönetim yapısı kurarak yerel desteği de tam alıp, bir yandan da kendi ayakları üzerinde duracak sponsorluk ve öz kaynakları oluşturmak için çalışıyoruz.
Böylece bir kaç yıl içerisinde hem Havsa Birlik Spor'u hem de bölgedeki amatör futbol takımlarımıza yetişmiş yaklaşık en az 20-30 futbolculuk bir genç gurubunun yerleştiğini mutlulukla göreceğiz” dedi.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —