Tarih: 16.09.2015 15:50

HAYRULLAH ERSOY; “EDİRNE DSİ YANLIŞTA ISRARA DEVAM EDİYOR”

Facebook Twitter Linked-in

HAYRULLAH ERSOY; “EDİRNE DSİ YANLIŞTA ISRARA DEVAM EDİYOR”

17 Mart 2014 tarih ve 100 sayılı gazetemizde manşetten verdiğimiz haberde Edirne Merkez Avarız köyünden, Hayrullah Ersoy’un mağduriyetini gündeme getirmiş ve yetkilileri göreve çağırmıştık… Hayrullah Ersoy, aradan geçen bunca zamana rağmen DSİ XI. Bölge Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, ilgili bakanlık ve başbakanlıktan konuyla ilgili hala gelmeyen olumlu bir cevap bekliyorum diyor.

Avarızlı Hayrullah Ersoy gazetemize; “Aldığım duyumlara göre DSİ yanlışından dönmek yerine benim yerimi istimlâk edecekmiş; Yanlıştan dönmek bu kadar mı zor? Bu seddeyi; Avarız köyü sakinlerinden iki şahsın arazilerini iki yönlü ulaşım imkânına sağlamak ve ortalarından dik bir hatla bölündüklerinde, girişleri farklı yerlerden olan arsalar yapılmaya müsait hale getirilmek için zamanın AK Partili siyasetçilerinin desteği ile yaptılar. Yazılı ve sözlü şikâyetlerim üzerine DSİ önce; ‘Avarız Köyünü TUNCA Nehri taşkınlarından korumak amacıyla bu seddeyi yaptık’ dedi. Tarlamın, köyümüzde Tunca nehrinden en yüksek nokta olan (+ 4 Metre) kot’unda olduğunu bildiğimi öğrenince, bu seferde bana ‘ yaptıkları seddeyi; yüz yıldır taşmayan ve bugüne kadar DSİ tarafından hiçbir işlem görmeyen Gavur dere taşkını için yaptık dediler. İşin ilginç tarafı, ilimiz Süt Üreticileri Birliği DSİ den aldığı izinle benim için taşacak olan Gâvur dere’nin yatağını doldurularak üzerine Süt Sağım Tesisi yaptı.” Dedi.

Ersoy son olarak; “Söyleyecek başka mazeretleri kalmayan DSİ yetkililerinin yanlıştan dönmek yerine devletimizi zarara sokmak pahasına, tarlamı istimlâk ederek beni akıllarınca ikna edip susturmaya çalışmalarını, duyarlı bir vatandaş olarak onuruma yediremiyorum. Ben para pul peşinde değilim. Ben tarlamın eski haline getirilmesini ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.” Dedi.

Ersoy daha önce DSİ XI: Bölge Müdürlüğü, DSİ Genel Müdürlüğü, ilgili bakanlık ve başbakanlıktan cevaplarını istediği sorularının hala cevaplanmasını bekliyor.

Ersoy’un yetkililerden cevaplarını beklediği sorular:

1-Bilinen en büyük TUNCA Nehri taşkınlarında, Avarız köyünde taşkın sularının hiç zarar vermediği tek nokta olan tapulu arazime hangi etüt ve planlama sonucu böyle bir sedde yapmaya karar verdiniz?

2-Söz konusu Gâvur dere taşkını ise, Gâvur dere ile ilgili kurumunuzca yapılan geçmiş yıllar su etütlerinde hangi yıllarda taşkın ya da taşkın tehlikesi yaşandığını… Böyle bir tehlike varsa neden bu güne kadar kurumunuzca bir dere ıslahı projesi çalışması yapılmadığınızı…

3 -Böyle bir taşkın söz konusu ise; benim tarlama göre daha tehlikeli bir nokta olan Gâvur Dere Yatağına, (Dere Yatağı Doldurularak!)  hangi gerekçe ile Edirne Süt Üreticileri Birliğince yapılan SÜT SAĞIM TESİSİ yapılmasına müsaade ettiniz?

Hala; ALLAH İçin merak ediyorum…  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —