Tarih: 13.03.2016 13:09

“HER ŞEY VATANDAŞIN HUZUR VE GÜVENİ İÇİN”

Facebook Twitter Linked-in

“HER ŞEY VATANDAŞIN HUZUR VE GÜVENİ İÇİN”

 Edirne İl Jandarma Alay Komutanlığı Ekipleri, Edirne ili genelinde bulunan sorumluluk bölgesinin tamamında geçen hafta düzenlediği eş zamanlı Huzur Operasyonlarında, içlerinde cezaevi firarisi de bulunan 10 ayrı suçtan aranan 8 kişi yakaladı. Yetkililer yakalanan şüphelilerden üç’ünün çıkarıldıkları mahkemelerde tutuklanarak ceza evine sevk edildiğini bildirdi.

Öte yandan, Edirne Merkez Yenikadın köyünde iş makinesi ve evden hırsızlık olayı ihbarları alan Edirne İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri anında olay mevkiine intikal edip, olay bölgesinde yapılan araştırma neticesinde olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 2 şüpheliden birini olay yerine yaklaşık 500 metre mesafede yakalandığı bildirildi. Kaçan diğer şüphelinin yerini ise İlimiz Jandarması, olay bölgesine takviye kuvvet sevki ile yapılan aramalar neticesinde sınıra yakın bir noktada tespit etti.

Edirne İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerinin şüpheliye yapılan sözlü ikazlara rağmen teslim olmayıp kaçmaya devam etmesi üzerine, şüphelinin sınır hattına mesafesi de dikkate alınarak ve şüphelinin ele geçirilmesi için son çare olarak mevzuata uygun bir şekilde ateşli silah kullanmak suretiyle şüpheliyi hafif yaralı olarak ele geçirildiği öğrenildi.

Yetkililerden hafif yaralı ele geçirilen şüphelinin Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine tedavi için getirildiği ve olayla ilgili olarak C.Savcısının talimatları doğrultusunda adlî tahkikata devam etiği öğrenildi.

Edirne İl Jandarma Alay Komutanlığınca yapılan açıklamada; emniyet ve asayiş ile kamu düzenin sağlanması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmesi maksadıyla, yasal mevzuat doğrultusunda gerekli tedbirler alınmaya devam edileceği bildirildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —