Tarih: 05.02.2022 21:03

HİÇ KİMSE MÜKEMMEL DEĞİLDİR.ELEŞTİRİLERE AÇIK OLUN!

Facebook Twitter Linked-in

HİÇ KİMSE MÜKEMMEL DEĞİLDİR. ELEŞTİRİLERE AÇIK OLUN!

Çokkk yıllar önceden...H Y
Kâinatın en mükemmel ve kusursuz varlığı olan insan; yaradılışından aldığı mükemmellik özelliğini, ömür denilen zaman kesitinde kullanıp, yaşantısında da mükemmelliğe ulaşmak için çok çaba sarf eder!


Bence Yaradan’dan dolayı mükemmel olan insanoğluna, mükemmel olmak için asla bir ömür yetmeyecektir. Mükemmel insan olmak için zaman en önemli faktörlerden biriyse de, asıl önemli olan faktörler, yaratanın sadece insanoğluna verdiği bazı değerlerde saklıdır!

Hırs, ihtiras, sabır, kıskançlık, kin, nefret, akıl, bilgi, güven, Sevgi, konuşmak evet KONUŞMAK gibi insani değerler mükemmeliyetin ölçüsü olduğundan, insanın yaşadığı zaman ne kadar uzun olursa olsun, mükemmellik için yetmeyecektir.

Konuşan ve Düşünen Varlık İnsan; en iyisi olacak ama MÜKEMMEL olamayacaktır! En iyisiyle, mükemmel arasındaki fark ise; o kadar büyüktür ki buna, yaşadığımız dünyadaki bütün olumsuzlukların tarifidir diye biliriz...

En iyisinden Mükemmeliyete giden yolda, insanoğluna en çok gereken başka insanların fikirlerinden, düşüncelerinden, görüşlerinden, duygularından, eleştiri yel bakış açılarından faydalanmayı kabullenmektir!

Toplumun önüne ben en iyisiyim diye çıkanlar, en iyi olmanın ağır şartlarından haberdar olmalı ve mükemmelliğe doğruda hareket ederlerken de  eleştirilere açık olmalıdırlar. Bu insanlar bilmelidirler ki, herkes dünyaya en iyilerin baktığı pencereden bakmak zorunda değildir.

Şimdiki Zamanı, sadece eniyilerin yaşadığını zanneden zavallıların, yaşlı dünyamızın başına açtığı felaketlerin haddi vardır da hesabı yoktur...

Bütün bunları, yaptıklarını eleştirdiğim için bana kızıp, kendince bana karşı tavır alıp“ burnundan kıl aldırmayalar” için yazdım.

Kendinizi; Yoldan gecen sıradan vatandaşlardan farklı görmeye başladığınız andan itibaren, eleştirilere açık, sabırla kendi öz eleştirisini yapan bir insan olmanız gerektiğini de bilmelisiniz!

Bırakın en iyi olmayı, iyi olmanın tek şartı budur!


En iyi olduğunu sanıp ‘burunlarından kıl aldırmayanlara’  İLANEN duyurulur!
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —