Tarih: 06.05.2014 17:13

HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ ŞAFAKLA BİRLİKTE TUNCA NEHRİ KIYISINDA DEVAM ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ ŞAFAKLA BİRLİKTE TUNCA NEHRİ KIYISINDA DEVAM ETTİ

KAKAVA ateşinin yakılması ile başlayan hıdrellez şenlikleri bu sabah (6 Mayıs) şafakla birlikte Tunca Nehri kıyısında devam etti. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte Tunca Nehri kenarına gelen Romanlar, KAKAVA (hıdrellez şenlikleri) merak edip Tunca Nehri kenarına gelen yerli ve yabancı turistlerin meraklı bakışları arasında yeni yılın bolluk ve bereket içinde geçmesi için nehrin suyunda el ve yüzlerini yıkadılar. Romanlar ağaçlardan yeşil yapraklı dallar kırıp dilek tutular ve dilekleri için ağaçların dallarına kumaşlar bağladılar. Evlenme çağına gelen genç kızlar ise gelinliklerini ve en güzel elbise giyip nehir kenarına gelip dans edip hayırlı kısmet dilediler.

Romanlar bu sene de KAKAVA (hıdrellez şenlikleri) ile coştular. Roman geleneklerinde 5 Mayıs akşamüstü KAKAVA ateşinin yakılmasıyla başlayan KAKAVA (hıdrellez şenlikleri) 6 Mayıs günü sabah şafak vakti Tunca nehri kıyısında yapılan yıkanma ve dilek tutma töreni ile devam ediyor.

 Dün akşamüstü başlayan KAKAVA eğlenceleri Roman mahallesinde bu sabah şafak vaktine kadar sürdü. Romanlar sabahın ilk ışıkları ile birlikte Tunca Nehri'ne akın ettiler. Tunca Nehri kenarında devam eden KAKAVA (hıdrellez) şenliklerine yerli ve yabancı turistlerinde katılımı coşkulu ve büyük oldu.

 Güneş doğana kadar coşku ile oynayıp eğlenen romanlar izleyenlere neşeli dakikalar yaşattılar




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —