Tarih: 10.03.2015 16:36

HIZLI TREN’DEN ÖNCE İSTANBULA BİR VAGON!

Facebook Twitter Linked-in

HIZLI TREN’DEN ÖNCE İSTANBULA BİR VAGON!

 1991-1995 yılları arasında İstanbul'da okurken öğrencilik yıllarımızda sık sık Edirne-İstanbul arasında seyahat etmişliğimiz olmuştu. Üniversite öğrencisi demek zaman zaman sıkıntılı dönemler yaşayan insan demektir. Üniversite hayatı özgür bir ortamı sağlarken, gençlik çağı açısından kimlik arayışı dönemine denk gelen bu süreç, öğrenciler açısından özgürlük şoku yaratabilmektedir. Bu şok disipline edilemediğinde öğrenciler yetenek ve kabiliyetlerinin gelişimi açısından sağlıklı hedefler koymakta zorlanabilmektedirler. İşte bu dönemlerinde üniversite öğrencisine uzanan eller her daim hatıralarda önemli izler yaratır…

XIX. Dönem Edirne Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yapan Şerif Ercan'ın Edirne'ye en büyük hizmeti kanaatimce Edirne-İstanbul arasında gece geç saatlerde kalkan bir tren seferinin konulmasına ön ayak olmasıydı. Avrupa'dan gelen trene eklenen bir vagon ile yapılan bu yolculuk hatırladığım kadarıyla Edirne, İstanbul arasında dört saat sürmekteydi… Bizim hatıratımızda iz bırakan bir temas, sihirli bir dokunuş tu o tren ve o tren yolculukları…

……………………………………………………………

Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Sayın Dr Mehmet Müezzinoğlu'ndan da seçim öncesi küçük bir ricamız olsa ve böyle bir tren seferinin yeniden gündeme aldıra bilse… (Alınabilir mi?)

Hızlı trenin 2017'de Edirne'ye gelişini beklemeden; 2017'de hızlı trenle bir saatte gidileceğini duyduğumuz, Edirne'den İstanbul'a şu günlerde normal seferlerle üç saatte trenle gitmek mümkün olmaz mı acaba?  Edirne'den kalkan, Lüleburgaz ve Çorlu'dan yolcu alan İstanbul'a en kısa zamanda ulaşacak; böyle bir tren yolculuğundan Edirneliler, İstanbul'da oturanlar, Trakya Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, mahrum edilmemelidir kanaatimce… çok mu zor bu işler?

Küçük bir not:  Milletvekili aday adayları bu gibi Edirne halkını ilgilendiren konularla ilgilenirler mi acaba? Edirne içi minibüs seferlerinde çağdaş bir yolculuk etmek mümkün değilken ve artık bu konuda Edirne Belediyesi'nden gelecek belediye otobüsleri gibi olumlu bir hizmete dair umudumuz kalmamışken; şehirlerarası trenle çağdaş yolculuk yapmak için Edirne'ye hangi milletvekilinin katkısı dokunacaktır kim bilir?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —