Tarih: 18.05.2022 20:11

HİZMET VAR AMA DOKTOR YOK

Facebook Twitter Linked-in

Ülkemizde son yıllarda devletin sağlığa yaptığı yatırımlar konuşulmasına rağmen içine hastalara bakacak ‘doktor’ yoksa onun yerine sadece yaptığımız binalarla övünürüz. 2002 yılından önce küçük  bir ilçe hastanelerinde önemli ameliyatlar yapılırken, şimdiyse nüfus oranıyla yüksek ilçelerde bile bırakın ameliyatı, hastaya bakacak doktor bulunmuyor.Edirne ve ilçelerinde yaşanan doktor krizini Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, bir basın mensubunun hastanelerde yaşanan doktor sorunu ile ilgili konuştu.

HABER MERKEZİ
DOKTORLAR YIPRANIYOR
 182 MHRS ile ilgili sorunlar yaşandığını,vatandaşların aldığı randevulara hastanenin cevap verememesinin yanında çok uzun süreli randevu sorunlarının yaşandığını belirten Fevzi Pekcanlı,Edirne Merkez'de randevularla ilgili bize çok ciddi sıkıntılar geliyor. Daha vahim olanı var arkadaşlar. Keşan'da doktor bulmakta zorlanıyorlar. Ben böyle bir yapı görmedim. İktidar partisi milletvekilinin kendi ilçesi Keşan’a hala Edirne'den iki günde bir doktor gidip geliyor. Keşan'da ne kadar sağlıklı tedavi yapıyorlar? Doktorların ailevi durumları. Ben biliyorum, bir çok doktorumuz çoluk çocuğunu burada bırakıyor, gün içerisinde çocuğunu okula bırakıyor, Keşan'a yetişmeye çalışıyor akşam geliyor. O doktorun muayenesinde ne beklersiniz yapacağı işten ne beklersiniz aile yapısından ne beklersiniz?diye konuştu
 DOĞRU DÜZGÜN SAĞLIK YAPISI YOK
Edirne Milletvekili olan ve aynı zamanda hükümette Sağlık Bankalığı görevinde de bulunan Dr.Mehmet Müezzinoğlu döneminde bir çok sağlık yatırımı yapıldığını ifade eden Pekcanlı,”Hastaneler yapıldığını ancak, içlerinin boş olduğunu belirterek “Edirne merkezden sonra en büyük ilçemiz Keşan. Sadece Keşan olarak bakmayalım. İpsala, Enez o bölgenin tamamına hizmet veriyor Keşan ilçemiz. Burada doğru düzgün bir sağlık yapısı yok. Yıllardır tartışılıyor. Dönemin Sağlık Bakanı Edirne milletvekiliydi. Birçok Devlet Hastanesi yapıldı. Yepyeni binalar ama içine bakıyorsunuz doktor yok, alet yok, vatandaşlarımız sıkıntılı. Bugün Keşan'dan, İpsala'dan, Enez'den bir sürü vatandaşımız Edirne merkeze geliyor doğal olarak buradaki sistemde tıkanıyor. Burada böyle bir yapı var ama Keşan, İpsala, Enez bölgesi ağlanacak durumdadır” dedi.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —