Tarih: 07.08.2014 20:06

İL GENEL MECLİS ÜYELERİ VALİ ŞAHİN’İ KAPIDA KARŞILADILAR

Facebook Twitter Linked-in

İL GENEL MECLİS ÜYELERİ VALİ ŞAHİN’İ KAPIDA KARŞILADILAR

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin İl Genel Meclisinin Ağustos ayı toplantısına katılmak için gittiği İl Genel Meclisi Toplantı salonunun giriş kapısında meclis üyelerince karşılandı. İl Genel Meclisi Edirne İl Özel İdaresinin Stratejik plan taslağı görüşmelerinin yapıldığı toplantıda bir konuşma yapan Vali Dursun Ali Şahin; “geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılmaya başlandık. Özellikle Uzunköprü Sığırcılı ve Aslıhan Köyleri ciddi zarar gördü. Köprülerin yenilenmesi, için gerekli talimat verildi. 300 bin Lira civarında hasar tespitini ilgili bakanlığa ilettik. 15 civarında binanın yeniden yapımı için vakfa 25'er bin TL karşılıksız aktarma yapılacak.”  dedi.

İl Genel Meclisine hitaben bir konuşma yapan Vali Dursun Ali Şahin, “Bundan böyle her ay idaremizce ne yapıldı veya ne yapılacak, bunları sunmak bizim görevimiz. Çünkü sizler ilçelere gittiğinizde köylere uğradığınızda şunlar yapılıyor diye elinizde bir done olmalı.” Dedi.

İl genelinde 72 okulun bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini belirten Şahin, “Özel İdare'nin işleyişi diğer önemli bir husus. 72 okul ihale edildi ve yüzde 80'i tamamlandı. Okulların pırıl pırıl olması sağlanacak. Zaten bir yerin güzelliği okuluyla, camisiyle ve muhtarlık binasıyla belli olur. Meriç Hükümet Konağımızın yer teslimi bu hafta yapılacak. 4 yeni okulun yapılması söz konusu 17 derslikli Kadripaşa, Merkez'de 17 derslikli Kavgaz okulunun ihalesi yapıldı. Uzunköprü Harmanlı'da 10 derslikli okul ihalesi yapılacak. Keşan Fen Lisesinin 200 öğrencilik pansiyon ihalesi de bu ay içinde gerçekleşecek” dedi.

Konuşmasında Tarihi köprülerin aydınlatmalarının kısa sürede tamamlanacağının müjdesini verdi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —