Tarih: 28.08.2014 19:02

İL HIFZISSIHHA KURULU ÖNEMLİ KARARLAR ALDI

Facebook Twitter Linked-in

İL HIFZISSIHHA KURULU ÖNEMLİ KARARLAR ALDI

Edirne Hıfzıssıhha Kurulu Valilik toplantı salonunda Vali Dursun Ali şahin Başkanlığında toplandı. Kurulda,  “Kişisel Bakımın Sağlıklı Olsun Projesi, Çayımızı Kahvemizi Tek Şekerli ve Hijyenik İçelim Projesi, ambalajlı tek şeker kullanımı ve kahvehanelerde gazete bulundurulması” başlıklı maddeler görüşülerek karara bağlandı. Kurulda alınan kararlar gereği, Kan ve Kan ürünleri yoluyla bulaşan hastalıkların önlenmesi amacıyla, doğrudan insanların kan ürünleriyle temas eden, berber, kuaför, manikür, pedikür ve piercing uygulayan işyerleri çalışan ve sahiplerine yönelik eğitim verilecek.

Ayrıca berber, kuaför, manikür, pedikür ve piercing uygulayan işyerlerinde kullanılan alet ve ekipmanların sterilizasyonu, dezenfeksiyonu ve muhafazası gerekse kan ve kan ürünleriyle yoluyla bulaşan hastalıklardan korunma ve hijyen konularında Halk Sağlığı Müdürlüğü İl genelinde denetimler yapacak.  Verilecek eğitimlerden sonra Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda bu tip işyerleri ruhsatlandırılarak denetimlerine başlanacak. Belediye ve İl Özel İdaresi tarafından yeni ruhsat verilecek kuaför ve berberlere sterilazatör bulundurma zorunluluğu getirilerek,  tıbbi atık yönetmenliğinin 4. maddesi gereğince kanla temas eden tek kullanımlık malzemenin tıbbi atık poşetine konularak Belediye ekiplerine teslim edilecek.

Vali Dursun Ali şahin Başkanlığında yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında ayrıca, şeker tüketimini azaltmak için kahvehane, çay ocağı, cafe gibi yerlerde sıcak ikram edilen çay, kahve, oralet gibi ürünlerde ambalajlı tek şekerle servis edilmesi, müşterinin istemesi halinde ilave şeker verilmesi uygun görüldü. Ayrıca bu tür işyerlerinde vatandaşlarda okuma alışkanlığını geliştirmek ve yerel ve ülke genelindeki haberlerden bilgi sahibi olması açısından 2 yerel 1 Ulusal gazete bulundurulması kararlaştırıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Hıfzıssıhha Kurulunda bazı kararlar alındığını belirterek, “Vatandaşların toplu olarak bulunduğu ve ortak kullanım alanlarında bulaşıcı hastalıkların önlenmesi amacıyla bazı kararlar aldık. Ayrıca kahvehanelerde tek şeker kullanılmasını arzu ediyoruz ve bu tür işyerlerinde gazete bulundurulmasını istiyoruz. Halkımızın sağlığı açısından son derece önemli olan bu kararlara uyulmasını temenni ediyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —