Tarih: 04.09.2015 19:54

İPSALA’DA ÇELTİK HASADI DUALARLA BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

 

İPSALA’DA ÇELTİK HASADI DUALARLA BAŞLADI

Türkiye'nin çeltik diyarı İpsala’da çeltik hasadı başladı. Hasat için düzenlenen etkinlikte dualar okundu kurbanlar kesildi. İlkbaharın ilk günlerinde başlayan çeltiğin yolculuk serüveni sonbaharın ilk günlerinde bereketle son buldu. 16. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında gerçekleştirilen ilk hasat törenine, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin ile çok sayıda çeltik üreticisi katıldı.

İpsala Paşaköy’deki çeltik üreticisi Mustafa Yılmaz'ın tarlasında başlayan hasat’ta,İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman Biçerdövere binerek Vira Bismillah diyerek bereketli ve hayırlı bir hasat dilediler.

Hasat töreninde konuşan Kaymakam Eyyup Özdemir, “İpsala bölgesinde 210 bin dönüm çeltik ekiyoruz. İlk hasadımızı bu gün yapıyoruz. Geçmiş yıllara göre bu yılki hasattan hem verim hem de kalite açısından oldukça umutluyuz. Çeltik üreticilerimiz bu yıl çok büyük yatırım yaptılar. Özellikle çeltiğin ilk yetişme günlerindeki emekleri inkar edilemez. Çok zahmetli bir tarım. Bugün ilk ürünümüzün hasadını gerçekleştirdik. Ümit ediyorum ki, gerçekleşecek güzel fiyatlarla birlikte çiftçimizi mutlu edecek bir hasat sezonunun başlangıcı olur. Çiftçilerimize hayırlı olsun.' dedi.

Kendi tarlasında bölgedeki ilk hasadın yapılmasının oldukça sevindirici olduğunu söyleyen çeltik üreticisi Mustafa Yılmaz, 'Hasadımızın bütün çevremize, İpsala'mıza ve bölgemize hayırlı olsun. İlk hasadımızın bizim arazimizde yapılması ve bunun Festivale denk gelmesi çok gurur verici. Hasadımızda bereket diliyoruz. Dualarımızı yaptık, kurbanımızı kestik. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm çiftçilerimize hayırlı hasatlar diliyorum' dedi.

Aynı zamanda kendisi de çeltik üreticisi olan ve 'Çeltik Diyarı' olarak adlandırılan İpsala ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Kerman da hayırlı bir hasat sezonu dileyerek, 'Bugün hayırlısıyla Çeltik Festivali ve Tarım Fuarımız'ın 16'ncısını gerçekleştiriyoruz. Programımızın içerisine hasat başlangıcını da koymuştuk. Bugün Mustafa Yılmaz kardeşimizin çeltik tarlasında ilk hasadımızı gerçekleştirdik. 2015 yılının ilk hasadını burada hep birlikte yaptık. Bundan sonra inşallah hasadımız hiç durmadan devam edecek. İnsanın ektiğini biçmesi kadar bir şey yok. Bundan yola çıkarak bizler de ekmiş olduğumuz mahsullerimizin bereketini, hayrını toplamaya, hasadını yapmaya başladık. Bu yıl güzel bir sezon geçeceğine inanıyoruz. Bu vesileyle çeltik hasadının hayırlara vesile olmasını diliyor ve tüm vatandaşlarımıza ürünlerini en iyi fiyatlarla değerlendirmesini temenni ediyorum' dedi.

Konuşmaların ardından törene katılanlara pilav ayran ikram edildi. İlk hasattan elde edilen ürünün, biçerdöverden tarla kenarındaki kamyona boşaltılmasının ardından Kaymakam Özdemir ve Belediye Başkanı Kerman, tarla sahibi Mustafa Yılmaz ile birlikte çeltik ürününü inceledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —