Tarih: 10.03.2016 16:53

İŞKUR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Facebook Twitter Linked-in

İŞKUR 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Çalışma ve İş Kurumu Edirne İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla birçok etkinlik gerçekleştirildi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül ÇİLDAM’ ın katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde, İŞKUR tarafından düzenlenmekte olan aktif işgücü programları ziyaret edildi. Ziyaretlerde kadın kursiyerlere çiçek hediye edildi ve onların çalışma hayatı kapsamındaki düşünceleri, beklentileri dinlendi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül ÇİLDAM gerçekleştirdiği ziyaretlerde ‘Kadınların yaşamın her alanında yer almasının önemini, ekonomi ve sosyal kalkınmanın sağlanabilmesi için kadınların istihdamının artırılmasının gerekli olduğunu ve Çalışma ve İş Kurumu Edirne İl Müdürlüğü olarak her zaman kadınların yanında olduklarını ve Kurum olarak gerçekleştirdikleri bütün programlarda kadın katılımcılara öncelik verdiklerini’ ifade etti. Sn. ÇİLDAM konuşmasının devamında; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 2015 yılı içerisinde 5.334 kişilik Aktif İşgücü Programı düzenlediklerini ve katılımcıların yüzde 60’ından fazlasının kadın olduğunu ve 2015 yılı içerisinde 4.486 kişiye iş bulduklarını, işe yerleştirilen kişilerinde yarısına yakınının kadın olduğunu ve 2016 yılında kadınların çalışma hayatında yer alabilmesi için daha özverili çalışacaklarını belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İl Müdürü Şengül ÇİLDAM’ın katılımıyla Global Danışmalık işyerinde sona eren İşbaşı Eğitim Programının sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odasında düzenlenmekte olan kurslar ziyaret edildi. SODAM’ da Aşçılık, Kuaförlük, Makineci (Dikiş) kursları ziyaret edildi. Yıldırım Toplum Merkezinde faaliyette olan kurslar, Toplum Yararına Programlarda çalışan kadınlar ziyaret edildi.Modavizyonişyerinde İşbaşı Eğitim Programlarından, Meslek Edindirme Kurslarından faydalanan ve istihdam edilen kadınlar ziyaret edildi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursuna katılarak Balkabağı işyerini kuran yeni ve başarılı Kadın girişimcimiz Didem KÜÇÜK ziyaret edildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şengül ÇİLDAM 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak kadınlara aile ve iş hayatlarında sağlık mutluluk ve başarı dilediğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —