Tarih: 05.03.2016 13:47

İŞKUR’DAN ÖĞRENCİLERE İŞBAŞINDA DESTEK

Facebook Twitter Linked-in

İŞKUR’DAN ÖĞRENCİLERE İŞBAŞINDA DESTEK

İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam, 01 Mart 2016 tarihinde Rektör Prof. Dr. Yener Yörük’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Çildam ve Rektör İŞKUR ile Üniversitemiz arasında 19 Ekim 2015 tarihinde imzalanan protokol ile ilgili güncel değerlendirmelerde bulundu.Ziyarette İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam  “İşbaşı Eğitim Programları” ile ilgili bilgiler verdi.

Programa göre; bir yıl içerisinde 320 gün boyunca öğrenciler bir işyerinde çalışabilecek. İşverene hiçbir maliyeti olmayan bu program kapsamında öğrencinin iş kazası, meslek hastalıkları sigorta primi ve genel sağlık sigortası primleri ile günlük 50 TL maaşları devlet tarafından karşılanacak. Bu sayede bir işletmede çalışan öğrencilerin işletmeye hiçbir maliyeti olmayacak.

En az iki ile on çalışanı bulunan işletmelerde bir katılımcı, on bir ve üstü mevcut sigortalı çalışanı olan işyerlerinde ise çalışan sayısının yüzde onu kadar katılımcı programdan yaralanabilecek. Program kapsamında üniversite öğrencilerini iş başında iş deneyimi kazanması, işletmelerin ise işgücüne destek olunması amaçlanıyor. Program ile ilgilenen öğrencilerin Edirne İŞKUR İl Müdürlüğü’ne başvurabileceği bilgisi verildi. Programa her meslek grubundan öğrenci başvurabiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —