Tarih: 02.06.2009 10:26

İstanbul'un Fethi Edirne’de coşku ile kutlandı…

Facebook Twitter Linked-in

 

İstanbul'un Fethi Edirne'de coşku ile kutlandı...

İstanbulİstanbul'un Fethinin 556'ncı yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesinin düzenlediği organizasyonuyla mehter takımı eşliğinde fetih yürüyüşü düzenlendi. İstanbul'un Fethi Edirne'de düzenlenen etkinliklerle coşku ile kutlandı.

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesinin organizasyonu ile Kıyık Semti'ndeki Tophane Bayırı'nda toplanan tören korteji, at üzerindeki temsili Fatih Sultan Mehmet ve mehter takımı eşliğinde Selimiye Meydanı'na kadar yürüdü.

Selimiye Meydanında Tekirdağ Anadolu Gençlik Mehter Takımı'nın sunduğu gösterinin ardından Selimiye Camii görevlisi Halil İbrahim Karadeniz tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından Müftülük görevlisi Nuri Böcekbakan tarafından ve dua edildi.

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi Başkanı Av. Sinan Tekin, yaptığı konuşmada, İstanbul'un Fethinin 556'ncı yıl dönümü nedeniyle, ''İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar'' adıyla fetih yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

Tekin, "Her yanından tarih fışkıran, binlerce yıl önceden gelip, binlerce yıl sonraya uzanacak muhteşem bir hayat ve kudret tablosu Edirne, hiçbir milletin tarihinde bulunmayan değerleri, köklü gelenekleri ve anıtları ile yeryüzündeki en muhteşem şehirlerden birisidir. İçinde yaşadığımız, büyük onur duyduğumuz Edirne'miz, nice sevinci, nice hüznü yaşamış, nice sultan ve akıncıları uğurlamıştır. Edirne yüzlerce eserin yanında binlerce tarihi kişiliği de sinesinde barındırmıştır" dedi.

Fatih Sultan Mehmet'in yalnızca bir çağı açmadığını ifade eden Av. Sinan Tekin, "Avrupa'ya, hatta dünyaya, sahip olduğumuz adaleti, hoşgörüyü, sosyal barışı ve insan haklarını tanıttı. Herkesin huzur içinde eşit ve özgür olarak insanca yaşadığı sevgi ortamı ile tanıştırdı.  Yani sadece surları değil, onların katı bağnaz ve korkuya dayalı karanlık yaşam duvarlarını da yıktı. Kısaca dünyaya ilim ve medeniyetimizden aydınlanma faydalanma kapılarında açtı" dedi.

 İstanbul'un Fetih kutlama törenlerinin Edirne'den başlatılması gerektiğini söyleyen Tekin, İstanbul'un Fethi kutlamaları Edirne'den başlarsa Edirne'mizi tüm dünyaya tanıtmış oluruz" diye konuştu.

Mehter Takımından Muhteşem Konser...

İstanbulSelimiye Meydanında Tekirdağ Anadolu Gençlik Mehter Takımı Mehter Başı İlker Demiralp yönetiminde Edirnelilere bir saat boyunca muhteşem bir konser verdi.

3 yıl önce kurulan ve 30 kişinin görev aldığı Tekirdağ Anadolu Gençlik Mehter Takımı konserine Fetih Marşı ile başladı. Mehter Takımının konseri Ordunun duası, Yürükler kabarır, Yeni Malazgirt Marşı, Estergon kalesi, Buna er meydanı derler, İhtiyatlar silah çatmış gibi eserler çalındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —