Tarih: 07.08.2014 19:33

KAÇAK AVCILIKLA MÜCADELE TEKNESİ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

KAÇAK AVCILIKLA MÜCADELE TEKNESİ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından nehir, baraj ve göletlerde kaçak avcılığı ve söz konusu sulara bırakılan evsel ve sanayi atıklarını kontrol altına almak amacıyla 4,5 metre uzunluğunda 20 beygir gücünde, dışarıdan takma motorlu, 4 personel taşıma kapasitesi bulunan bir tekne alındı. Teknenin Tunca nehrinde suya indirilmesi için düzenlenen törene; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İlhan Açıkgöz, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Serkan Ocak olmak üzere çok sayıda gazeteci katıldı.

 Meriç, Tunca, Arda, Ergene nehirlerinde, Gala Gölü Milli Parkı’nda, 5 baraj ve 70 sulama gölet’inde görev yapabilecek donanıma sahip tekne 18 bin TL’ye mal oldu. Teknenin suya indirilmesi amacıyla Tunca Nehri kıyısında bulunan bir tesisin bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Şahin; “Bu tekne 4,5 metredir ama yaptığı iş belki de 50 kilometredir.”dedi.

Vali Dursun Ali Şahin yaptığı açıklamada, teknenin kendisinden büyük işler göreceğini ifade ederek, “Bugüne kadar bunun kurulmaması da büyük bir eksikliktir. Ama zararın neresinden dönersen o kârdır. Biz geç de olsa bunu gerçekleştirdik. Önemli olan Meriç nehrine kirli su bırakan kişilerin tespitler. Bazı kişi ve kuruluşlar olabilir. Büyük evsel atıklar olabilir. Bunların da tespitini ona göre uyarıcılık görevini biz bu tekne marifetiyle yapacağız. Bu tekne 4,5 metredir ama yaptığı iş belki de 50 kilometredir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Edirne Valisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü teknenin açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminden sonra 4 kişilik tekneye aralarında vali ve gazetecilerin de olduğu 6 kişi bindi. Bir arama kurtarma botunun eşlik ettiği tekne Tunca Nehri sularında gezintiye çıktı. Yaklaşık yarım saat nehir sularında dolaşan ekip, sorunsuz bir şekilde başlangıç noktasına ulaştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —