Tarih: 12.11.2021 10:08

Katillerin ,tecavüzcülerin anne babaları hesap vermedikçe toplumsal yaralarımızı iyileştiremeyiz!

Facebook Twitter Linked-in

Katillerin ve tecavüzcülerin anne babaları hesap vermedikçe toplumsal yaralarımızı iyileştiremeyiz!
PSİKOLOG Hüseyin Kaçın
Başak Cengiz'i kılıçla katleden caniyi babası anlattı! Ataşehir'de mimar Başak Cengiz'in kaldırımda yürüdüğü sırada kendisini tanımayan Can Göktuğ Boz tarafından kılıçla katledilmesi tüm Türkiye'de infial yarattı. Katil Can Göktuğ Boz'un babası ise gözyaşları içerisinde oğlunu anlattı. Genç kızın ailesi için kahrolduğunu söyleyen baba Ali Boz, 'Hakimin karşısında gülüyor. Hakim, diyor ki; 'Sen mi öldürdün?', 'Evet hatırlıyorum, ben öldürdüm. Ama niye öldürdüm bilmiyorum' diyor. Bugüne kadar kimseyle ağız dalaşı yapmayan bir çocuktu.' dedi.
TEŞHİS:
Ruhumuz endişe içinde kalınca; ANKSİYETE
Üzüntüler içinde yalnızsak eğer; DEPRESYON
Konfor, insanın iradesini yok eder.  
Psikoz, zihinsel veya fiziksel bir hastalık, madde bağımlılığı veya aşırı stres veya travma buna neden olabilir. Sebebe bağlı olarak, psikoz hızla veya yavaşça ortaya çıkabilir. Psikozun söz konusu olduğu kişiler halüsinasyon ve sanrılarla karşı karşıya kalırlar. Halüsinasyon, gerçeklik payı olmayan, herhangi bir gerçek uyarıcı yokken yaşanan deneyimdir.
Konfor, insanın iradesini yok eder. Modern dönemden teknoloji çağına geçerken teknoloji çağı sonrası dijital çağ tam anlamıyla başlamışken modern ya da postmodernist insan, korkularının ve kaygılarının esiri olmuştur.
Katillerin ve tecavüzcülerin anne babaları hesap vermedikçe toplumsal yaralarımızı iyileştiremeyiz!
Öfkelerini çocuklarında dindiren aciz anne babaların topluma verdiği zararın bedelini son zamanlarda kadına şiddet adı altında yoğun bir şekilde ödemekteyiz. Münevver Karabulut cinayetine timsah gözyaşları dökerken onun acısını yüreklerimizde dindirmeden,  Özgecan Aslan cinayetine ezberden ağlamaya devam ediyoruz. Emine Bulut için toplum olarak feryat figan ağlarken o bitmeden daha bu seferde Ceren Özdemir için ağıt yakarken; televizyonlarda kocaman kocaman hukukçuların, profesörlerin açıklamalarının ardına saklanarak günah çıkartıyoruz.  Kadına şiddet ve kadın cinayetlerinde toplum olarak iki yüzlü davranmıyorsak eğer Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç’un kan donduran ifadesini ders çıkarmak adına  okuduk mu?
https://www.habervakti.com/katillerin-ve-tecavuzculerin-anne-babalari-hesap-vermedikce-toplumsal-yaralarimizi-iyilestiremeyiz.
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —