Tarih: 17.10.2017 14:28

KAYA; “SAADET PARTİ BASKIN SEÇİM İÇİN HAZIRLIKLI”

Facebook Twitter Linked-in

 

KAYA; “SAADET PARTİ BASKIN SEÇİM İÇİN HAZIRLIKLI”

Saadet partisi; “Erken Baskın Seçime Hazırlık İlçe Başkanları Toplantısı” yaptı.

Ankara’da Saadet Parti Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya katılan Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya yaptığı açıklamada; “Genel Merkezimiz erken baskın seçim olma ihtimalini dikkate alarak seçimlere hazırlık çalışmalarını hızlandırmıştır. Edirne Merkez İlçe olarak bizlerde, Teşkilatlanma, Seçim İşleri ve Tanıtma başkanlarımızla birlikte Ankara’da ki toplantıya katıldık.” Dedi.

Kaya yaptığı yazılı açıklamasında;  “İlçe başkanları toplantısında bir konuşma yapan Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu; ülke gündemi ve dış politika ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımını tebrik ettiği konuşmasında dış politika ile ilgili olarak, ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı ilk, vize ambargosu ve yaptırımı olmadığını ifa ederek ABD 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra da Türkiye’ye askeri malzeme ve teçhizat satışını yasaklamıştı. Peki, sonunda ne oldu? 13 Şubat 1975’te Kıbrıs Türk Federe Devleti’ni kurduk. 25 Temmuz 1975’te ABD’ye nota vererek, ABD savunma işbirliği anlaşmasını yürürlükten kaldırdık. Türkiye’de ki bütün Amerikan üs ve tesislerini Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolü altına aldık.

 Bu gün 15 yıldır ülkeyi tek başına yöneten bir iktidar var. Biz en azından 74 koalisyon hükümetinin ortaya koyduğu kararlılığı bekliyoruz. Bu kriz fırsata dönüştürülmelidir. İlk adım olarak THY için sipariş edilen ve maliyeti 11 milyar doları bulan 40 adet uçak siparişi iptal edilmelidir.

 ABD ile imzalanmış bütün askeri anlaşmalar gözden geçirilmek üzere askıya alınmalıdır.” Diyerek hükümeti uyardı. Dedi.

Kaya; “Toplantıya Türkiye’nin dört bir yanından gelen teşkilat mensuplarımızla, ilçelerdeki teşkilatlanma durumumuz, tanıtma faaliyetleri ve yapılacak olan seçimler için hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Gördüğümüz odur ki Saadet Partisi çalışmalarını bütün ilçelerimizde teşkilat disiplini içinde heyecanla yürütmektedir. Yapılacak olan ilk seçimlerde Saadet Partisinin Mecliste en güçlü grupla yer alması için çalışmaların yapılacağı yeni bir döneme girilmiştir.Saadet Partisi Edirne İlçe Teşkilatları olarak bizler bundan sonraki günlerde ilçe kongrelerimizi ikmal ederken ülke sorunlarına halkımızla birlikte çözüm üretmeye devam edeceğiz.”dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —