Tarih: 02.07.2015 16:27

KEŞAN’DA HUZUR OPERASYONU

Facebook Twitter Linked-in

KEŞAN’DA HUZUR OPERASYONU

Edirne Emniyet Müdürlüğü Keşan’da 700 polisle düzenlediği Huzur operasyonunda aralarında ROM-DER Başkanı Fahrettin Savcının da bulunduğu 46 kişiyi gözaltına aldı. 1 Temmuz 2015 Çarşamba Sabahı saat 05.00 te başlayan operasyonda ilçede huzursuzluk çıkaran 46 kişi gözaltına alındı. Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, İstanbul ve Kocaeli’den gelen yaklaşık 600 kişilik polis ordusu tarafından tespit edilen yaklaşık 50 noktaya saat 05.00 sıralarında eş zamanlı operasyon yapıldı.

Çevik Kuvvet, Özel Tim ve Özel Hareket Polislerinin de katıldığı operasyonda yaşanabilecek gerginlikleri kontrol altına almak amacıyla TOMA ve Panzerde katıldı. Genellikle romanların yaşadığı Yenimescit Mahallesi, Mustafa Kemalpaşa Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilen operasyonda, gözaltına alınanlar, yoğun güvenlik önlemi eşliğinde Keşan girişinde bulunan Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasına getirildi. Şüpheliler, burada yapılan işlemlerinin ardından ise sağlık raporu alınmak üzere hastaneye götürüldüler. Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre soruşturma devam ediyor.

**Geçtiğimiz hafta 27 Haziran Cumartesi günü Keşan’da bir motosikletin Yeni Mescit Mahallesi’nde Nesrin Kantar ile Perihan Konmaz adlı kızlara çarpması ile başlayan gerginlik sonrası çıkan olaylar sabahın erken saatlerine kadar sürmüştü. Olaydan sonra mahalliden korkup kaçarken bir pastaneye sığınan motosikletlileri kuşatıp pastanenin camlarını kıran vatandaşların iki kişiyi linç girişimine müdahalede yetersiz kalan Polis ve Jandarma güçlerine Keşan Tugay Komutanlığından gelen askerlerin takviyesiyle olaylar soğutulmuş ve kontrol altına alınmıştı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —