Tarih: 14.05.2020 14:39

KİMİN BU BİNA? BURAYA NE YAPILIYOR?

Facebook Twitter Linked-in

KİMİN BU BİNA? BURAYA NE YAPILIYOR?

Şükrüpaşa, Ahmet Yalçın Sarıgöl Cd. No:16, Edirne Merkez adresinde inşaatı süren bu yapının kanuni bir zorunluluk olan yapı tanıtım tabelası yok. 3194 sayılı imar kanunu ve yönetmeliklerine göre,inşaatlarda inşaatı tanıtıcı tabela koymak kanuni bir zorunluluktur!Öyleyse nasıl oluyorda  bu binada tabela bulunmuyor? Kim ne yapıyor orada ki kimse bu eksiklik için tek laf etmiyor?

3194 sayılı imar kanunu ve yönetmeliklerine göre, inşaatlarda inşatı tanıtıcı tabela koymak kanuni bir zorunluluktur! Buna göre inşaatın görülebilen yerine koyulaçak olan tabelada;  yapanın adı, ruhsata ait tapu kaydı, inşaatın sorumlularına ait teknik elamanların isimleri,ruhsat tarihi ve no’su, inşaat sahibinin adı soy adı, RESMİ İŞ İSE; ihale bedeli ve inşaatın başlangıç,bitiş tarihleri yazılması 3194 sayılı imar kanunu ve yönetmelikleri şartıdır. Son çıkan yapı denetim ile alakalı yasa ve yönetmeliklerindede aynı şartlar vardır! O nedenle yapı denetimler her inşaata tabela koyarlar!

O zaman bu inşaatın tabelası niye yok? Kanuni bir zorunluluk olan tabela  ile ilgili denetleme yetkisi olan  Edirne Belediyesi ilgili birimleri niçin görevlerini yapmıyorlar?
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —